A bölcsit, ahová Dani jár, egy olyan idősebb néni vezeti, aki egy jó évtizedig egy játszóházat vitt. Ő adott jó pár tippet, hogy melyikek most a legjobb játszóházak Budapest második kerületében. Néhányat ki is próbáltunk és tényleg rengeteg féle játék van. Mini posta, mini rendőrség, még mini bankot is kipróbáltunk, nem is szólva a kedvencemről, a puha labda sorozatlövő “gépet” – vagy géppuskát, ahogy Dani szokta hívni nevetve.

Ahogy közeledik a hideg, felmerült bennem, hogyan fűtik fel ezeket a nagy tereket. A bölcsi vezető nő ajánlott egy honlapot, ahol alternatív fűtési technikáknak is utána tudtam nézni. Az egyik téma, amelyről sok újdonságot megtudtam a Klímaglobál weboldalán, az Elektromos fűtési rendszerek volt.

Az elektromos fűtési rendszert alapvetően kétféle módon lehet használni: kiegészítőként meglévő fűtési rendszerünk (pl. gáz, cirkó, gázkazán, központi fűtés, stb.) mellé vagy teljes értékű fűtőrendszerként.

Ez utóbbit érdemes megfontolni, mint lehetőséget, ha új ingatlant építünk vagy tervezünk építeni, mert az elektromos fűtési rendszerek egyik legnagyobb előnye az, hogy nem kell hozzájuk semmilyen engedélyeztetés, szakember (azon kívül, hogy biztonságosan befúrjuk és felcsavarozzuk a falra), kiépítés, stb. Ezek a költségek egy gázfűtésnél milliós nagyságrendek is lehetnek.

A lakások, házak típusa és állapota nagyban meghatározza, hogy milyen fűtési rendszer az ideális. Ha modern, jól inzulált, kiválóan hőszigetelt ingatlanról van szó, az elektromos fűtés kiválóan tud temperálni (a hőmérsékletet szinten tartani), sőt, egy jó, erős rendszer önmagában is képes lehet felfűteni a lakóhelyet.

Ha nem vagyunk szekemberek a fűtési rendszerek, főleg az elektromossággal működő fűtési rendszerek témájában (és miért lennénk!?), érdemes egy profi csapattal konzultálni, amelyik ezzel foglalkozik életvitelszerűen. A Klímaglobál team-je nagyon szívesen válaszol bármilyen felmerülő kérdésre ebben a témakörben. El tudjuk érni őket telefonon, de akár emailben is.

Ha pedig a vásárlás mellett döntünk, az elektromos rendszerek ára akciósan 48450 Ft-tól kezdődik, míg a legdrágább 81000 Ft-ba kerül. Óriási különbség van természetesen abban is, hogy egy kis szobát akarunk részben felfűteni vagy egy egész irodát, esetleg lakást. A legolcsóbb modell teljesítménye 400 W, míg a legdrágábbé 2000 W. Szintén egy fontos döntés lehet, hogy WiFivel támogatott készüléket vásárolunk-e. Ha igen, akkor egy olyan futurisztikus funkció is a kezünkben lesz, hogy telefonunkról állíthatjuk be a hőmérsékletet irodánkban vagy otthonunkban, akár a város vagy az ország másik végéből! Ez nemcsak egy újabb cool, de haszontalan funkció, hanem a környezetet és a pénztárcánkat is védi a felesleges fűtéstől.

elektromos fűtési rendszerek