A kisfiammal rendszeres hétvégi program a játszóterek látogatása, vannak helyi kedvenceink is, de kirándulásaink rendszeres célja is szokott lenni egy-egy szomszédos településen szendvicsekkel, teával felpakolva minél több új játszóteret meglátogatni. Valahol öröm számomra azt látni ilyenkor, hogy mennyire jól érzi magát a szabadban, hogy igénye van a kinti levegőre, a mozgásra és nem csak egy képernyő előtt tölt el fél vagy akár egész napokat. Ugyanakkor szülőként van egy visszatérő rémálmom: hogy egy ilyen játszótér látogatásakor egyszer baj történik, hogy az adott játék törött, rozsdás, nincsenek megfelelően tisztítva, baleset veszélyesek. Rutinszerűen szoktam körbejárni és megvizsgálni a látszólag kevésbé frekventált tereket, ahol szigorúan csak azokra a játékokra engedem fel, melyeknek az állapotát már felmértem, megvizsgáltam, még akkor is, ha ezzel néha kissé megfékezem a kezdeti lelkesedést, és én tűnök a “rosszfiúnak”. De még ez is jobb, mint a tudat, hogy esetleg egy önfeledt, nyugodt pillanatban következhet be valamilyen borzalmas dolog.

Az irónia, hogy a baj, mint kiderült, nem idegenben várt ránk, hanem az általános iskola udvarán. Egy szülői értekezleten a fiam osztályfőnöke egyik témaként azt vetette fel, hogy sajnos kénytelenek felszámolni a közelgő szünet során a játszóteret, mivel azon már több fémből készült játék is annyira elöregedett, hogy használatuk bármikor balesettel fenyegetett. Segítségünket kérte abban, hogy akár ismerünk valakit, aki utolsó mentsvárként képes rendbe hozni a játékokat, akár akár valakit, aki a felszámolás folyamatát gyorsíthatja meg, ne habozzunk, adjunk meg telefonszámokat, elérhetőségeket. A férjem ekkor vetette fel az Acélpartner Kft.-t, mellyel céges ügyek miatt a munkahelyén többször is kapcsolatban állt.

A Budapest X. kerületéből üzemelő cég 1999 óta vállalja a legkülönbözőbb acélfeldolgozáshoz kapcsolódó megbízásokat, mint a CNC vezérlésű láng- és plazmavágástól a hegesztési gyök előkészítésig vagy acélszerkezetek előkészítéséig, de vállalnak építőipari kivitelezést és bérmunkát is. Ez utóbbi miatt bizonyultak váratlan megmentőnek. Plazmavágást tekintve a plazma állapot is egy jelentős tényezőnek számít, az acél megmunkálása pedig igen kényes feladat, tudhatjuk meg a weboldalukról. Nagy előny, hogy termékeik esetén halasztott fizetéssel történő vásárlásra is van mód, a hitelvizsgálatot (ami során megállapítják a hitelkeretet) ez esetben a Acélpartner Kft. megbízására az Atradius végzi el.

plazma állapot

Amikor az osztályfőnök a férjemmel először lépett kapcsolatba az Acélpartner Kft. ügyintézőjével, az eredeti megkeresés csak arra vonatkozott, hogy mennyiért és milyen gyorsan lennének képesek végrehajtani a gyerekek szempontjából kellemetlenebb alternatívát, a teljes játszótért felszámolását és eltakarítását a közelgő szünet végére. Azonban az egyeztetések során felmerült, pontosan milyen hibákkal rendelkeznek az acélelemekből épített játékok. Mint kiderült, a helyzet valójában közel sem volt annyira tragikus hozzáértő szemmel, mint ahogy azt a tantestület felmérte: a rozsdán és az általános takarításon túl a valóban hibás és balesetveszélyes elemek száma meglehetősen csekély volt, az Acélpartner Kft. tevékenységkörét illetően pedig lehetőség nyílt arra, hogy ezekhez a kérdéses elemekhez legyártsák és a helyszínen el is végezzék a beszerelésüket, cseréjüket.

Gyakorlatilag az e-mailes megkeresés után telefonon tartottuk velük a kapcsolatot, az árajánlattal és a kivitelezéssel kapcsolatban is az ígért időben maradtak. Maximálisan elégedettek voltunk a Kft. dolgozóinak munkájával, szakértelmével és precizitásával, hála nekik nem kellett megfosztanunk a gyerekeket a szünetek során az udvarokon eltöltött számtalan boldog, önfeledt pillanattól. Így nyugodt szívvel ajánlom mindenki másnak is az Acélpartner Kft.-t, nekünk nagyon pozitív tapasztalatunk volt velük. A plazma állapot miatt sem kell aggódnia annak, aki őket választja!