A gyerek vállalás nem játék. A mai társadalomban véleményem szerint túl sokan hoznak felelőtlen döntést a gyermekvállalás terén. És mondhatjuk, hogy ez a műveltségi szintjükkel jár, de az ilyen helyzetek mindig több tényezősök. Én most nem azért írom ezt a posztot, hogy megmondjam a tutit, vagy kioktassak egyeseket arról, hogyan kéne helyesen gyereket szülni vagy nevelni. Ez most nem annak a helye, és én igazán nem szólhatok egy szót sem, hiszen nekem még nincs gyerekem, és nem is tervezem, hogy lesz a közeljövőben. Annak az eshetőségéről nem is beszélve, hogy mi van, ha nem is lehet. A jelenlegi politikai helyzet alapján nem hiszem hogy az örökbefogadást választanám, ha ez egy olyan politikus kezében nyugszik, aki nem a gyermekek jólétét veszik figyelembe, hanem a politikai elveket, amik alapján abba a pozícióba került amibe. Na, de eltértem a tárgytól elnézést. Úgy tűnik ez nagyon kikívánkozott belőlem.

Én magam ugyan nem vagyok anya vagy szülő, de a testvérem nemsokára az lesz. Épp ezért szeretnék mindent megtenni azért, hogy az új kis csöppség boldog, szerető családban nőjön fel és a tőlünk kitelhető legjobb körülmények között. Pont ezért mutattam meg a tesómnak a lord.shop.hu/bugyipelenka linkjét, nélküle ugyanis nem mertem dönteni a rendelés dolgában. Szerintem ez teljesen érthető, ő lesz a gyerek szülője, döntsön ő arról, természetesen a párjával együtt, milyen pelenkát hordjon. Szerintem ilyen időszakban fontos figyelembe venni, hogy ugyan könnyen elkap minket az izgalom heve, hogy új jövevény lesz a családban, meg ilyenek, de hagyjuk meg a párnak az örömöt, hogy feldolgozzák és izgatottan várják a csöppséget, ne csak a mi lelkesedésünket visszhangozzák tompán.

Ilyen szempontból, mondjuk a szükségletek kiválasztása egy nagyszerű alkalom lehet a számukra. Nem azt mondom, hogy megrendelni is ők rendeljék meg, de hagyjuk meg nekik a lehetőséget, hogy döntsenek. Ezekben a pillanatokban nem a meglepetés a fontos, hanem a megélt percek, a jelenlét.

Miután megmutattam nekik az oldalt együtt tüzetesen átfésülték, és arra jutottak, hogy mivel a baba még nincs itt, viszont a pelenka nem romlik meg állásában, ezért rendelhetek nekik egy egy hónapra való újszülötteknek való próbacsomagot. És akkor ez alapján majd meglátják, mennyire jó a termék. A tesóm a biztonság kedvéért még külön körülnézett a közösségi médián lévő felületeiken is. Van egy facebook oldaluk és egy facebook csoportjuk, ami külön az anyukáknak van tapasztalatszerzés és véleményezés céljából. Meg persze, hogy fecsegjenek.

Amit pedig még pluszban megtett az egy gyors üzenet volt a chatbe, ami ott az oldal bal sarkában, ez az ügyfél szolgálatos felület az ímél vagy telefon helyett. Arról kérdezett főleg, hogy mennyi illat anyagot illetve mesterséges cuccot tartalmaznak a pelenkák, és hogy mennyire valószínű egy allergiás reakció. A válsz az volt, hogy nem túl valószínű, viszont, ha valamilyen elváltozást, kipirosodást esetleg hólyagokat vagy viszketést tapasztalunk a babán, azonnal vegyük le a pelenkát és langyos vízben fürdessük is meg. Jobb nem kísérletezni ilyen meredeken. Főleg, ha egy újszülöttről van szó.

Ezen kívül mindent meg találtunk az oldal felületén. Amit fontos figyelembe venni, ha erről az oldalról rendelünk, az az, hogy van egy vásárlási küszöb, ez pedig öt ezer forint. Nem egy túl nagy összeg, tekintve, hogy se pelenkát se popsitörlőt nem darabjával veszi az ember, ha baba van a háznál. Ezt azért emelem így ki, mert mi használtunk popsitörlőt úgy is, hogy nem volt baba a háznál, méghozzá elég kreatívan. De egy hónapra egy csomag bőven elég volt. Szóval ilyen esetekben nem is gondoltam úgy rendelni innen. Viszont már a próba csomag is jóval meghaladja ezt az összeget, és nem is csodálkoztam rajta, hiszen egy egész hónapra való pelenkát kell, hogy tartalmazzon. De természetesen vannak ennél olcsóbb csomagok is, illetve a kedves vásárló maga is összeállíthatja a rendelendő csomagot a szükségleteihez mérten.

lord.shop.hu/bugyipelenka

Nos, amiről még nem beszéltem többek között az az árú felhozatal volt. Ugyanis itt nem csak pelenkákat és popsitörlőket lehet kapni, szinte minden baba korosztályra, hanem a felnőtteknek is tartogatnak némi vásárolni valót. Illat és kozmetikai szereket, fogápolási eszközöket és még takarító szereket is. Ez szerintem főleg olyanoknak nagyon hasznos a jelenlegi helyzetben, akik nem akarnak vagy nem mernek huzamosabb ideig kimenni a házból. Hogyha az elsőre utalásos módszert választják, nem is feltétlenül kell, hogy kitegyék a lábukat a házból, míg az ajtajuk elé nem rakják a kért csomagot.

És ha már csomagnál tartunk, a szállításnál a Pest megyeieknek áll a szerencse (ismét). Mivel, ha itt él a kedves vásárló, kedvezményesen szállítják házhoz a kívánt termékeket, sőt nyolc ezer forintos vásárlás esetén egyenesen ingyen. Ennek a hátulütője az, hogy mindenképp egy hónapra kell hogy rendelje a dolgokat, mivel a cég által megbízott futár egy hónapban csak egyszer érkezik körúttal. Minden hónapra az oldalukra kitesznek egy “naptárat”, hogy mikor melyik településen/kerületben fog a futár kiszállítani. Így nyomon lehet követni valamelyest a mozgását. Ezzel szemben a GLS ugyan drágább, de 3-4 napos szállítási idővel meg is érkezik a rendelt csomag, és ez nincs ezen felül időhöz kötve. Persze, mint már mondtam ez a lehetőség csak a Pest megyeieknek áll fenn. A vidékiek csak a GLS-ben bízhatnak, de én nem is nagyon bánom.

Ezen kívül, ha valaki regisztrál hozzájuk, amit mi még ugyan nem tettünk meg, de gondolkozunk rajta, az gyűjtheti a pontokat, és egy bizonyos összeget le is tud vásárolni utánuk. Erről több információt az oldalukról lehet szerezni, ha valakit nagyon érdekel. A pontok mellett pedig nyeremény játékokra is lehet számítani, bár egyelőre egy sincs meghirdetve. Nem tudom, hogy a vírus helyzet miatt, vagy csak a húsvét nem számít olyan nagy ünnepnek náluk, esetleg még várnak a dologgal.

Minden estere, én a könyvjelzőjét elmentettem az oldalnak, az új szülött pelenkák úton vannak már, és minden rendben van a világban, de legalábbis az otthonunkban.

Ha esetleg ti is épp olyan helyzetben vagytok, hogy rászorulnátok a lord.shop.hu/bugyipelenka segítségére, ne habozzatok. Kattintsatok a linkre, és nézzetek körül. Az még ingyen van 😉 Remélem hasznotokra válik ez a kis tájékoztató, én nagyon élveztem.