Mint már korábban is meséltem, sokat járok a kisfiammal játszóházba és én magam is nagyon szeretem a játékot. A barátainkkal sokat társasjátékozunk és ha jó idő van, rengeteget vagyunk a kertben labdázni, tollasozni és hasonlók. De vannak olyan dolgok is az életben, amik klasszikus értelemben véve nem éppen mondhatók játéknak, én valahogy mégis annak próbálom felfogni, pláne egy kisgyerek mellett. Ilyen játék nekem mostanában a fürdőszoba felújítás.

Sajnos már elég régóta halogattuk a dolgot, mert mindig közbejött valami, ami elsőbbséget élvezett, mivel az anyagi kereteink nekünk is végesek. De most végre eljött a fürdő ideje, nincs több huzavona, beleállunk és megcsináljuk. Terveink már vannak a férjemmel jócskán, mert ugye az interneten elérhetők fürdőszoba ötletek képek formájában és ez merőben megkönnyítette a tervezési fázist. Na meg persze az is, hogy sok hasznos infót találtunk a logikus sorrendről is, hiszen annyi minden van egy fürdőben és egyáltalán nem teljesen magától értetődő, hogy milyen lépésekben érdemes mindehhez hozzányúlni.

Mi egy teljes körű felújítást tervezünk, egészen a burkolatok cseréjéig visszamenően. Éppen ezért első körben azt kellett eldöntenünk, hogy milyen színvilágot képzelünk el az új helyiségnek, mi az a szín és mintázat, amiben komfortosan érezzük magunkat és nyugodtan tudunk reggelente, vagy esténként készülődni, időt tölteni. Mivel van egy hatalmas ablaka a fürdőszobánknak, nem vagyunk annyira rákényszerülve, hogy a legvilágosabb színekkel dolgozzunk, éppen ezért egy kicsit sötétebb, szürke árnyalatokat is kinéztünk magunknak a járólapoknál. A csempe ezzel harmonizáló lesz, kicsi mozaik mintázattal. A kerámiák és bútorok pedig világosak lesznek, hogy mindezt kompenzálják. Az egészet pedig sok növénnyel és színes kiegészítőkkel tervezem feldobni.

Miután fixáltuk a színeket és a konkrét burkolóelemeket, azt kell kitalálnunk, – és jelenleg mi itt tartunk – hogy milyen fürdőzési formát szeretnénk folytatni. Nekünk eddig egy egyszerű zuhanyzónk volt, így vettük a házat, de bőven lenne lehetőségünk és helyünk berakni egy kényelmes sarokkádat. Persze a zuhanykabinokból is vannak már nagyon kényelmes, extrákkal, masszírozófejekkel felszerelt kivitelek, amikben le lehet ülni, de azt hiszem ez nem helyettesítheti a fürdőkád kényelmét. Úgyhogy azt hiszem, én a masszírozós sarokkádra szavazok.

A kád / zuhanyzó kérdésén túljutva érdemes ehhez színben és stílusban harmonizáló mosdókagylót és WC-t választani. Mindig is arra vágytam, hogy egy faltól falig tartó pult legyen a fürdőben, egy szép kerek mosdótállal és az egészről ordítson a természetes érzet színben és mintában egyaránt. Ezért a pultnak antracit szürke színt fogok választani, valamilyen ásványszerű mintázattal, a kerámiák pedig fehérek vagy valamilyen törtszínűek lesznek, attól függően, hogy mi érhető el a piacon. Ennyire még nem néztem utána a dolgoknak. Fontos az is, hogy a WC teraszos legyen, bár ezt is egyre kevesebb helyen árulják itthon. Nem értem miért…

Ha megvannak ezek az elemek, lehet hozzájuk választani egyforma csaptelepeket, hiszen attól is egységes és díszes lehet egy fürdőszoba. Én nem szeretem, ha valami csicsás, ezért igyekszem ebben is az egyszerűségre törekedni.

A csaptelepek után jön majd a fűtés kérdése. Mivel úgyis burkolatot kell cserélni, gondolkodunk valamilyen alternatív megoldásban, padló vagy falfűtésben. Elvégre egy fürdőben mindig jó melegnek kell lenni, hogy komfortosan érezhessük magunkat télen is, ne csak nyáron. De ez is még a jövő zenéje, nem vagyok teljesen képben minden lehetőséggel. Még!

Végül, de nem utolsó sorban a szekrények jönnek és a kiegészítők. Nekünk pontosan egy szekrényre lenne szükségünk, amibe a törölközők és fürdős holmik elférnek, minden másnak ott a hatalmas hely a pulton, sminkelni pedig a hálóban szoktam a fésülködő asztalomnál. Mindenképpen szeretnék egy nagy tükröt, ami, mint a pult, faltól-falig húzódik. Ezen kívül szeretnék minél több virágot és barátságos, puha szőnyegeket. Minden mást pedig majd meglátunk akkor, ha elkészültünk.

Szóval ezeket a pontokat fog még kellenünk átbeszélni, nem lesz gyerekjáték, de érdemes vele elszöszölni hosszasan és részletesen megtervezni mindent, hogy a kivitelezés már gördülékenyen mehessen. Én már nagyon izgatott vagyok!

fürdőszoba ötletek képek