A kisfiam nyolcadik születésnapja vészesen közeledett, úgyhogy a feleségemmel összedugtuk a fejünket, hogy mivel lepjük meg a fiunkat. Mivel odáig van a tudományos dolgokért és mindig kutatókról néz videókat, egy mikroszkóp mellett döntöttünk, ami direkt kisgyerekek számára lett tervezve és könnyen kezelhető módon ismerteti meg őket a tudománnyal. Ezt jól ki is találtuk és megnéztük az interneten, hol lehet ilyesmit kapni. Megbeszéltük, hogy másnap munka után a játékbolt előtt találkozunk és együtt megvesszük az ajándékot.

Napközben még eszemben volt a játékvásárlás és a találkozó, de aztán teljesen kiment a fejemből, mert az egyik kollégám mutatott egy oldalt, a gumidiszkont.hu/nyari-gumi weboldalt, ahol akciós áron voltak a nyári gumik. Én már hetek óta üldöztem egy elfogadható áru nyári gumi szettet, mert a mostani gumik nagyon elkoptak és már szinte balesetveszélyesek. Nem szeretek ennyit várni egy gumicsere előtt, de most valahogy így alakult. Alapvetően nagyon odafigyelek mindenre, ami az autóval kapcsolatos, a karbantartásra, a szervizelésre, a gumik állapotára, de idáig még nem sikerült új gumikat vennem. Úgyhogy nagyon megörültem ennek az oldalnak, azonnal nézegetni kezdtem, hogy a nekem kellő méretben és típusban is van-e nyári gumi szett. Szerencsémre volt elérhető, úgyhogy el is döntöttem, hogy hazafelé beugrok a boltba és megnézem, ha pedig jók a gumik, meg is veszem őket. Teljesen kiment a fejemből, hogy a feleségemmel kellene találkoznom a játékbolt előtt, úgyhogy amikor csörgött a telefonom a munkaidő vége után fél órával, a homlokomra csaptam.

Hihetetlen szerencsém volt, mert a feleségem azért hívott, hogy tovább bent kellett maradnia, úgyhogy csak később tud odaérni a játékbolthoz. Gálánsan megnyugtattam, hogy semmi gond, majd megvárom és megnyugodva nézegettem tovább a nyári gumikat a boltban. Az eladó srác meg is jegyezte, hogy milyen megkönnyebbült arcot vágok, majd jót derült a szerencsémen, amikor elmeséltem neki. Miután kiértekeztük magunkat autóügyben és bevásároltam az akciós gumi szettből, plusz egy-két autóápolási szert is vettem, elindultam a játékbolthoz. Egyszerre értünk oda a feleségemmel, aki annyira szét volt csúszva a túlóra miatt, hogy fel sem tűnt neki, hogy én is csak akkor érkeztem. Kiválasztottuk a fiunknak a mikroszkóp szettet, majd hazafelé vettük az irányt. Mellékesen megemlítettem a feleségemnek, hogy vettem egy nyári gumi szettet, de el volt foglalva a mikroszkóp tanulmányozásával, úgyhogy nem nagyon reagált rá. Bezzeg otthon, amikor elkezdtem kipakolni a gumikat a csomagtartóból. Kaptam a fejemre, hogy már megint elköltöttem az autóra egy kisebb vagyont és hogy emiatt várhatott volna feleslegesen, mert ezt is munka után intéztem és mi lett volna, ha ő nem marad bent tovább… Megnyugtattam, hogy akkor nem mentem volna el gumit venni, de magamban áldottam a szerencsémet. Remélem, sosem jön rá, hogy simán otthagytam volna a játékbolt előtt a nyári gumik miatt.