Így az iskolakezdési periódusban kevesebb szabadidőm maradt arra, hogy Danival, a kisfiammal játszóházakba járjunk. Ő persze ezt sajnos eléggé zokon vette. Az elmúlt hetek siránkozásai azonban meghozták gyümölcsüket, úgyhogy hétvégén el is mentünk egy nemrég nyílt játszóházba, még úgy is, hogy sok más tennivalóm is akadt. Alig léptünk be a bejáraton, Dani azonnyomban eltűnt a különböző mászó-és ugráló eszközök sokaságában, én pedig gondoltam addig leülök dolgozni a laptopomról. Sokszor vetemedtem már erre a nehéz feladatra, hogy játszóházban pótlom a kiesett munkaidőt, de eddig sosem sikerült, mert mindig baromi kényelmetlenül éreztem magam az üléstől vagy a melegtől. Most viszont csodák csodája ment, mint a karikacsapás. Szünettartásképp szóbaelegyedtem az ott dolgozó fiatal nővel, aki lelkesen mesélt nekem a játszóház klímaberendezéséről.

Azt mondta, hogy a játszóház építésénél különös figyelmet fordítottak arra, hogy a nyári hőség se a gyerekek, se a szülők kedvét ne szegje az ott töltött idő alatt. Viszont, mint kiderült egy klmíberendezése vásárlása és beszerelése nem megy olyan könnyen, mint azt bárki gondolná. Ezért is örült nagyon a vezetőség, amikor a hölgy figyelmükbe ajánlotta a Klimaglobal.eu nevű céget. A cég egyik ismérve, hogy nagyon fontos számukra a a vásárló érdekeit szolgálni. Éppen ezért a honlapjukon található több informatív leírás a klímaberendezésekről és a tudnivalóikról. Elsősorban nagyon fontos például a helyiség felmérése, ugyanis minden hűteni kívánt térhez, más típusú klíma a megfelelő. Számomra is meglepő volt, amikor először hallottam, hogy mennyiféle és fajta klíma létezik a világon. Először meg se tudtam jegyezni, így megkértem a hölgyet, hogy írja le nekem a cég pontos honlapját.

A Klimaglobal.eu már több mint egy évtizede dolgozik klímák és hőszivattyúk árusításával. Ez alatt az idő alatt sikerült nekik megszámlálhatatlan mennyiségű berendezést beszerelniük és az elégedett ügyfelek körét pedig gyarapítaniuk. A sikerességük azonban nem csupán a tapasztaltságuknak köszönhető. A KlimaGlobal.eu rendkívül lelkiismeretesen végzi el, nem csak a termékek megfelelő beszerelését, hanem a kiszállítást is. Elsősorban Gyor-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, de a cég Magyarország egész területére vállalja a kiszállítást. Sőt, a berendezések professzionális beszereléséhez is igyekeznek hozzájárulni, péládul a megfelelő szakember kiválasztásával. Ez rengeteg időt és energiát tud megspórolni az ügyfeleknek.

A honlapjukot böngészve tudtam meg először, hogy a klímákat elsősorban két nagy csoportba osztjuk. zek a monoklímák és a multiklímák. A különség kettőjük között az, hogy míg az előbbi egy kültéri és csupán és beltéri egységgel rendelkezik, addig az utóbbi egy kültéri és több beltéri egységel is. A multiklímák a több beltéri egységükkel akár több helyiséget is képesek egyszerre hűteni vagy fűteni. Igen, fűteni is. Tudom, hogy sokan tisztában vannak vele, de számomra mégis újdonság volt, hogy a klímákkal a fűtés is megoldható. Persze ehhez a megfelelő eszközt is ki kell választani, ebben viszont a cég biztos segítséget tud nyújtani.

A honlapon rengeteg információ található magukat az eszközöket illetően. Nekem például jó volt végre megtudni, hogy egy mindennapi tárgy pontosan hogy, minek a segítségével működik. Itt a klímák működése közérthetően van elmagyarázva. Mostmár tudom, hogy a levegő hűtése párolgással történik, méghozzá egy olyan cseppfolyósított gáz párologtatásával, aminek a forráspontja -30 °C. A párolgás hőelvonással jár, vagyis ha a levegőt a rendszer ezen a párolgó közegen keresztül keringeti, jelentősen lecsökken a hőmérséklete. Így a szobát kellemes, hűs levegő járja át. Minket pedig meleg boldogság.

A cég számára nagyon fontos a minőségi munkavégzés, éppen ezért garanciát is vállalnak a munkájukra. A 15 év alatt, amit a pályán eltöltöttek jócskán bővült a kínálatuk is. A klímákat alapvetően nehéznek tűnik megkülönböztetni, de a KlimaGlobal.eu minden kérdést igyekszik megválaszolni a legjobb tudása szerint. Ez az egyik oka, annak is, hogy a honlapjukon olvasható, összegyűjtött információ, mind-mind a legáltalánosabb kérdésre irányulnak. Akár a klímák működéséről szeretne valaki olvasni, akár a különböző típusok előnyeiről azt a honlapon könnyen megtalálhatja. Ezenkívül, a cég még egy blog oldalt is üzemeltet, ami szintén a weblapon keresztül elérhető. A blogok hasonló célzattal készülnek: az érdeklődők informálása és a megfelelő döntés meghozása érdekében.

Engem elsősorban a klímák érdekeltek, ugyanis már régóta nagy dilemma, hogy hogyan védekezzünk a nyári hőhullámok ellen otthon. Azonban, a KlimaGlobal.eu cég hőszivattyúkkal is foglalkozik, ami nem más, mint egy fűtésre szolgáló eszköz. Egyik legfontosabb előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy sokkal környezetbarátabb. Ennek az az oka, hogy a hőszivattyú a működése során egy adott közeg energiáját felhasználva melegíti fel a vizet. Az adott közeg pedig majdnem bármelyik megújuló energiaforrás lehet, akár levegő, föld, vagy víz. A berendezéseket az általa hasznosított közeg alapján szokták kategorizálni is. Például a kútvizes-víz hőszivattyút a víz, míg a talajszondás hőszivattyú fő energiaforrása a föld. A megújuló energiaforrások nem csupán a bolygóra vannak pozitív hatással, hanem az ügyfél pénztárcája is, ugyanis egy hőszivattyú fenntartása nem annyira drága, mint a villany. Használata egyénként teljesen veszélytelen, a tradicionális gázzal való fűtéssel szemben.

A cég kínálatának átböngészsése után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon klímával vagy hőszivattyúval érdemesebb-e a fűtés megoldása. Természetesen itt is több szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy a megfelelő döntést meghozzuk, de ebben sem vagyunk egyedül. A KimaGlobal.eu blogoldalának köszönhetően olvasható egy cikk pont ebben a témában, amit szerintem minden potenciális ügyfélnek érdemes elolvasni. Mindkettő eszköz alkalmas a fűtésre, de nem mindegy, hogy hogyan. A cég azt javasolja, hogy míg egy nagyobb családi ház fűtésére a hőszivattyú alkalmasabb, úgy a kisebb téségek, műhelyek fűtésére a klíma is tökéletesen megfelel. Ha a cikkek elolvasása után is bizonytalankodnál, bártan keressd fel a céget. Ők minden kérdésedre szívesen válaszolnak. Ennek pedig legegyszerűbb módja az árajánlatkérés, ami a honlapjukon érhető el a legkönnyebben.

Hazaérve boldogan meséltem a páromnak, hogy ez a nap nem csak Dani számára volt különleges. Miután vele is egyeztettem, a cég honlapján keresztül én is felvettem a kapcsolatot velük, azért, mert a piacon nagyon népszerű cégnél nehéz időpontot foglalni. Éppen ezért kell minnél hamarabb lecsapni rájuk, még a következő nyár előtt. Mi izgatottan várjuk az új klímánkkal az új életünket!