Már gyerekkoromban is rengeteget játszottam videojátékokkal. Anyukám szerint túl sokat is, sok esetben próbált legalább részben eltiltatni tőlük, de általában nem sok sikerrel. Ez vált a fő elfoglaltságommá, de szerencsére azért a tanulmányaim ennek nem látták kárát. Utólag végig gondolva egyáltalán nem baj, hogy a fiatal éveim nagy részét végig játszottam, mert felnőtt koromra ez lett a szakmám: videojáték fejlesztővé váltam.

Mindenféle játék érdekel: lehet az lövöldözős, stratégiai vagy ügyességi. Bármivel szívesen eljátszogatok. Ugyan ez igaz a munkára is, ott is bármilyen típusú játéknak a fejlesztését élvezem. Persze azért felnőtt fejjel már tudok mértéket is tartani, hiszen most már feleségem is van, aki babát vár, így nyilván annyi időm már nem maradt a játékokra a munkámon kívül. Mindenestre remélem, hogy majd a gyermekemmel együtt is játszhatunk a jövőben. Belegondolva az nagyon is jó lenne, hiszen így úgy élhetnék a hobbimnak, hogy közben még a gyerekemre is vigyázok. Még az is elképzelhető, hogy  Ő is azt a pályát fogja választani mint én.

Talán egy videojáték típus volt eddig az, ami kimaradt az életemből. Ezek az autós játékok. Most azonban meg kellett ismerkednem ezekkel is, mert éppen egy ilyen szoftver fejlesztésébe kell besegítenem.  Kipróbáltam más ilyen autós programokat, hogy egy kicsit ráérezzek a témára és azt kell mondanom, hogy kifejezetten tetszenek.

Különösen tetszik az a darab, ahol az autónak még a javításával is kell foglalkozni. Eléggé el tudtam benne merülni, de nem tűnt túl bonyolultnak. Persze a valóságban azért ez nem megy ilyen zökkenőmentesen és ezt mindenképpen profikra bíznám. Ismerek is egy ilyen autó szervizt.

Az a márkafüggetlen autójavító társaság, ahova már évek óta járok, az nem más, mint az Metaautoszerviz.hu. A legelső dolog, amit láttam és tapasztaltam tőlük az a weboldaluk volt. Már ezen keresztül is kialakult bennem egy nagyfokú bizalom az irányukba, hiszen egy igazán profi módon kialakított webes platformról van itt szó. Teljes körűen és jól átláthatóan ott vannak a lényeges információk az ügyfelek részére, akiknek bármiféle gondja is adódik a gépjárművével.

Az oldal főmenüjében könnyedén eligazodhatunk, hiszen minden ott van, amire szükségünk lehet: a szolgáltatások felsorolása, az árak, a kapcsolat és az időpontfoglalás. Sőt találhatunk itt egy blogot és egy galériát is.

A galériát különösen ajánlom azoknak, akik vizuális típusúak. Itt olyan képgyűjteményt találhatunk, melyek erőteljesen bizonyítják, hogy itt egy igazán profi és felkészült szerelőbrigádról beszélhetünk. Kifejezetten bonyolult munkálatokat láthatunk itt, melyekhez összetett és modern eszközökre van szükség. Láthatunk itt komoly sportkocsikat, régebbi, de karbantartott darabokat, motorokat és kisteherautókat. A fotókon szerepel egy olyan autó is, ami faborítással volt ellátva, szóval egy igazán különleges járgányról beszélhetünk. Már csak azért az autóért érdemes volt megnéznem a galériát.

Igazán értékelem azt, hogy igyekeznek úgy működni, hogy az ügyfelek idejét is számításba veszik. Minden esetben törekednek a lehető leggyorsabb munkára, de természetesen ezt magas szintű alapossággal teszik, aminek a végeredménye makulátlan. Meg van a lehetőségünk az online időpontfoglalásra is, amihez csak regisztrálnunk kell. Ennek hála mindig úgy érkezhetünk meg hozzájuk, hogy ők már ránk várnak és azonnal meg is kezdhetik a munkálatokat. Persze az autó problémájának a típusától is függ az, hogy meddig fog tartani egy szervizelés.

A Metaautoszerviz.hu weboldalán egy blogot is találhatunk. Úgy gondolom, hogy itt érezni igazán azt, hogy mennyire ügyfélközpontú is ez a társaság. Az írásokból őszintén érződik a segítő szándék minden autótulajdonos felé. Sok jó tanáccsal és értékes információval látnak el minket itt, amiket ha figyelembe veszünk, azzal csak jót teszünk az autónknak és a saját pénztárcánknak is.

Persze van, hogy nem lehet elkerülni a bajt. Rengeteg helyen jelentkezhet hiba egy gépkocsi esetében. Azonban ha megnézzük a weboldalon a szolgáltatások részt, láthatjuk azt, hogy gyakorlatilag itt minden esetben kaphatunk segítséget. Vannak bonyolultabb és egyszerűbb munkálatok is.

Ezen a helyen azonban még az egyszerűnek tűnő munkálatok esetén is törekednek a maximalizmusra, amit máshol nem biztos, hogy megkapnánk. Az egyik ilyen szolgáltatásuk a gumiabroncs csere, amiről azt gondoltam, hogy csak abból áll, hogy lecserélik az abroncsokat. Itt azonban ennél tovább mennek: a kerékagyat réz spray segítségével kezelik, így az nem fog rozsdásodni. A gumiabroncscsere során természetesen a gyári adatokat veszik figyelembe, a csavarok nyomatéka és az abroncsokban lévő nyomás tekintetében. Én a lecserélt abroncsaimat mindig náluk hagyom, mert vállalják annak a gondos raktározását, amíg újra felhasználásra nem kerülnek. Ez nagy segítség annak, akinek éppen nincs hol tárolni az abroncsait.

Nekem nem régiben ki kellett cserélnem itt a kuplungomat, de a Metaautoszerviz.hu ezt is teljesen profi módon levezényelte, pedig egyébként nem egy egyszerű munkálatról van szó. Ehhez használniuk kellett egy úgynevezett motortartó gerendát, ami egy elég komoly eszköz és nem rendelkezik ezzel akárki. Ez az eszköz azért kell, hogy kellő módon hozzá lehessen férni a tengelykapcsolókhoz. Az én esetemben sajnos cserére volt szükség, de ez az autószerviz egyébként minden esetben igyekszik az alkatrészt javítani és csak akkor javasol cserét, ha az már elkerülhetetlen.

Az alkatrészek tekintetében egyébként egy nagyon jól ellátott helyről beszélhetünk. Pontosan tudják, hogy milyen autóba mi való, és hogy azt honnan lehet beszerezni, ha éppen nincs raktáron.

Egyszer egy ismerősöm – akinek ajánlottam a helyet – mesélte nekem, hogy a fényszóróját kellett beállítani. A munkálat során szét sem kellett szerelni a fényszórót, mert ehhez egy diagnosztikát alkalmaztak. Ez egy olyan számítógépes eljárás, ami modernebb autók esetében lehetséges. Abban az esetben, ha erre nincs lehetőség, sem jelent problémát, hiszen ezt manuálisan is képesek elvégezni a kliensek számára. A mechanikus beállítás is nagyon hamar megtörténik, nagyjából csak tíz perces munka. Azonban ha az állítócsavarok nem működnek, akkor valamivel tovább tarthat ez a munka, de itt is csak nagyjából fél órában kell gondolkodni.

Természetesen mindenki számára fontos kérdés az, hogy milyen árakkal vehetők igénybe ezek a szolgáltatások. Az árak menüpont segítségével ezt könnyedén át tudjuk tekinteni. Itt láthatjuk azt, hogy nagyon sok javítási szolgáltatásuk fix áras, így a klienseknek is egyszerűbbé válik a tervezés. Az itt található árak nagyon barátiak, főleg ha figyelembe vesszük mellé a szolgáltatások minőségét.

Én minden barátomat és ismerősömet ide irányítom, mert itt lehet kapni a legprofibb kiszolgálást oly módon, hogy az idő értéke is figyelembe van véve. Akár öregebb, akár modernebb autókról van szó, mindegyikük hálásan mesélte a pozitív tapasztalatukat ezzel az autószervizzel kapcsolatban. Én a jövőben is ide fogom hozni a járgányaimat, az egészen biztos.