Szokásos játékos bejegyzésem következik. Mármint úgy értem, hogy megint játék lesz a szavakkal, most duplán is. Egyrészről játszunk, mert mindig játszok, mikor nektek írok valamilyen érdekes témáról – teljesen mindegy, hogy egy új társasjátékról van-e szó, vagy valami tudományosan komoly dologról. Másrészről pedig azért is játszunk, mert a cikkem témájában is játszanak a szavakkal, aminek az lesz az eredménye, hogy valaki nagyon jó helyre fog kerülni egy keresésben. Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – erről fog most szólni ez a rövidke bejegyzés, ami remélem legalább olyan szórakoztató lesz, mint a legújabb katonás számítógépes játékról szóló beszámolóm, amit a jövő héten tervezek feltölteni. Maradjatok velem addig is!

Szóval, keresőoptimalizálás, linképítés, Google. Jaj, ez a sok idegen kifejezés! Vagy annyira mégsem idegen? A Keresőben Első szakemberei nagyon hamar közelebb tudják hozni ezeket a dolgokat hozzátok, ha szeretnétek. Olyan módon lehetséges ez méghozzá, hogyha felmentek az oldalukra, a keresobenelso.hu-ra és jól beleolvastok a megfelelő lapfülekbe, hogy melyik kifejezés alatt mit is értünk pontosan. Ha ezek megvannak, akkor már egyértelmű lesz az is, hogy mire gondolok, amikor azt írom: Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán.

Pontosan arra gondolok, ahogyan írok: arra, hogy a megfelelő eszközökkel simán király helyre lehet kerülni a Google találati listáján, ami ugyebár azért lényeges, hogy minél többen a mi weboldalunkon lyukadjanak ki és végül tőlünk rendeljenek szolgáltatást vagy vásároljanak bármilyen cikket, vagy informálódjanak valamilyen témában. Ahhoz, hogy ez sikerüljön egy elengedhetetlen eszköz a linképítés.

A linképítés során az történik gyakorlatilag, hogy a mi oldalunk linkjét helyezzük el más oldalakon, hogy az internet jó sok helyen találjon meg bennünket. Ha sok helyen talál meg bennünket, akkor ugyanis hasznosnak talál, ha pedig hasznosnak talál akkor előkelő helyre fog tenni a találati listában. Ez persze ennél jóval összetettebb dolog, de ha nagyon elemeire bontjuk a dolgot, akkor erről van szó.

Abban, hogy ilyen linkeket hova és hogyan érdemes elhelyezni, már a Keresőben Első csapata tud segíteni. Ez egy rendkívül bonyolult folyamat, ahogy már említettem jól kell hozzá ismerni a keresőmotort és annak működését és minden kapcsolódó témakört. Ezen felül pedig rendelkezni a megfelelő számú és minőségű kapcsolattal ahhoz, hogy ezeket a linkeket lehelyezhessük blogokon vagy más-más weboldalakon. Mert nyilván ez nem úgy működik, hogy odamegyek és felteszem más lapjára a dolgot. Ehhez kapcsolatok kellenek és blogok. Mint azt már lefogadom, hogy sokszor hallottátok, a tudás hatalom.

Úgyhogy én azt tanácsolom, hogyha ilyesmin gondolkodtok, hogy szükségetek volna rá, akkor keressétek fel a Keresőben Első oldalát és bízzátok rájuk a dolgot, akkor tutira nem ér csalódás. Linképítés: Google helyezés a találati lista 1. oldalán – a Keresőben Elsővel ez is lehetséges.