Mindig ámulok és bámulok, mikor meglátok egy kisgyereket, aki a lehető legkevésbé életteli tárgyból, figurából, kacatból, vagy bármiből olyan élettel teli barátot készít pusztán szavakkal és viselkedéssel, hogy az nem mindennapi. Persze ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor hasonló volt ott is a helyet, mindig feltaláltam magam, vagy megtaláltam azt a valamit, amivel elszórakoztathattam magam.

A legjobb barátnőm kisfia most ugyanezt csinálja. Különleges gyerek, meg kell hagyni, mégis, a játékai egészen szokványosnak mondhatók. Igazi fiús kacatok, Lego, mindenféle matchbox, modell autók és miegymás. Egyetlen egyet kivéve. Valamiért rákapott újabban, hogy a kiürült tintapatronokkal játszik. Mivel az anyja sem ordít rá, hogy mégis mit csinálsz, ezért már egészen megszokta, hogy ezzel játszik, így hát fura is lenne elvenni tőle.

Micsoda szerencse, hogy mindig időben érkezik az utánpótlás – már ami a tintapatront illeti – különben nehéz lenne mindig új játékot adni a lurkónak. És tényleg, ha valamire időben lehet számítani, akkor az a postás és a nyomtatoalkatresz.hu futárja. Amit ígértek, aszerint cselekszenek és hozzák az árut.

HP Patron | Ingyenes Kiszállítás

Szóval én a fentebb említett nyomtatoalkatresz.hu oldalról szoktam rendelni az ilyen típusú, “festékes” holmikat. Egészen hihetetlen a számomra, hogy annak ellenére, hogy nem üzemeltetek otthon kisebb nyomdát, nagyon gyakran kell utánpótlást rendelnem ilyen dolgokból, mert egyszerűen zabálom őket. Ezért nagyon örültem, mikor rátaláltam erre a webáruházra, mert ők azt csinálják, hogy már a második darabtól kedvezményt adnak a darabárra nézve, tehát arra ösztönöznek, hogy egyszerre többet rendelj. Ez nekik is jó, mert nem kis rendeléseket kell egyenként kezelniük és logisztikázniuk vele, hanem csomagokban gondolkodhatnak és a futár sem ingázik heti rendszerességgel ugyanarra a helyre – ez utóbbi talán a környezettudatosság vonalán nyom igazán a latba. Természetesen egy tintapatron esetében már akkor is azonos darabokról beszélhetünk, hogyha egy adott szériájú nyomtatóhoz tartozó, azonos típusú patront rendelünk – a színnek nyilván nem kell megegyezni, hiszen miért rendelnél azonos színből többet, ha csak nem azért, mert olcsóbb és megteheted, hogy kicsit raktározz belőle otthon is.

Hasonlóképpen jó érzést vált ki belőlem megrendelőként az is, hogyha a választott termékek ingyen érkeznek meg hozzám. Úgy érzem, hogy egy bizonyos értékhatár felett ez már nem olyasmi, amiért külön kéne kuncsorogni, számomra az a nem magától érthető, hogyha ez nem így van. Ha pedig a rendelés értékétől teljesen függetlenül juttatják el hozzám teljesen ingyen az árut, nyilvánvaló, hogy maximálisan elégedett leszek. Ráadásképpen ha mindezt térben és időben is a megbeszéltek szerint teszik, teljesen pontosan, nincs több kérdésem és valószínűleg a cég is megvett magának egy következő rendelésre.

Külön örültem, hogy az sem okozott különösebb fejvakarást, amikor elromlott a nyomtatóm és újabb szériára kellett lecserélni. Annyira elképesztő mennyiségű fajta patron közül lehet válogatni, mind a márkákat, mind pedig az altípusokat illetően, hogy elképzelhetetlennek tartom, hogy valamilyen nyomtatóhoz ne lenne nekik elérhető áru. Ráadásul nem csak az eredeti termékeket árulják, mint például HP patronokat, hanem lehet náluk kapni utángyártott, jóval olcsóbb alternatívákat is. Mondjuk ilyet még nem próbáltam, de az alapján, amiket a neten olvastam az ilyen eszközökről simán lehet, hogy jók. De egyelőre megmaradok az eredeti HP patronoknál, az a típusú ember vagyok, aki ha egyszer rátalál valamire, ami beválik, akkor nehezen változtat azon. Így hát az is sanszos, hogyha nem lesz valami nagyobb tévedés, áremelés, vagy bármi nézeteltérés ezzel a hellyel, akkor egyelőre nem fogok másik webshop után nézni. Addig meg buzgón gyűjtögetem a kiürült tintapatronokat, hogy az ifjabb korosztálynak is legyen mivel játszania.