Mindenkinek vannak furcsa dolgai. Vannak, akik imádják az autójukat bütykölni, mások túrázni járnak, és olyanok is akadnak, akik valamilyen gyűjtőszenvedélynek hódolnak. Bélyeget, szalvétát, zsebkéseket, PEZ-adagolókat, és még számtalan egyéb dolgot lehet mániákusan gyűjteni, és hát bevallom, én magam is ezt a tábort erősítem. Az én dilim, hogy ’80-as és ’90-es évekbeli játékokat gyűjtök, különös tekintettel a képregényes akciófigurákra. Meghatározták a gyerekkoromat, és mint az látható, a felnőtt életemre is hatással vannak. Szerencsére a feleségem jól viseli a hóbortomat, de van egy megállapodásunk: csak a legértékesebbeket tarthatom vitrinben a házban, a többi dobozolva és katalogizálva kell, hogy legyen a garázsban. Ésszerű kompromisszum, de ne volt könnyű megoldani a tárolást. A Salgó polcok jelentették számomra az ideális megoldást, és azt is elárulom, hogy hol jutottam hozzá a legjobbhoz, verhetetlen áron!

Amikor a nejemnek elege lett a hóbortomból, és megegyeztünk ebben a tárolás-dologban, még egyáltalán nem voltam felkészülve rá. A garázs tűnt a leginkább logikus helynek a gyűjtemény elhelyezésére, de ott nemigen volt korábban semmi, csak az autónk és néhány nagyobb lom. Úgyhogy sürgősen utána kellett néznem, hogyan tudnám egyszerűen és hatékonyan bepolcozni, azonban a keresés nem volt túl könnyű. Az is megfordult a fejembe, hogy használtan kéne venni polcrendszert, de erről hamar letettem, mivel amiket találtam, azok vagy nagyon túlárazottak, vagy szörnyű állapotban lévők voltak. Arról nem is beszélve, hogy ideszállítani se tudtam volna, szóval úgy határoztam: a gyűjteményem megérdemel annyit, hogy új polcrendszerre kerüljön! Így legalább már volt még egy kiindulási pontom.

Keresésem közel sem ért még véget, viszont így, hogy már csak az újakra koncentráltam, lényegesen leszűkült a Salgó polcok köre. A nagy áruházakat inkább hagytam, mert már megtudtam, hogy ott csak rettentő túlárazott és silány minőségű polcokat kapni, így valami kisebbet kerestem. Ilyen módon akadtam rá a Rackinglog oldalára, akik egy kifejezetten polcrendszer specialista vállalkozás, és ha valakinél, akkor ilyen helyen érdemes körülnézni. Meg is találtam az aloldalukat, ami a Salgó polcok leírását és fényképeit tartalmazza, és meg kell, hogy mondjam, ennyire profi tartalmat még nemigen láttam a témában. Informatív, könnyen érthető és mellette a képi megjelenítés is csillagos ötös! Egyből meggyőztek, hogy náluk kell a Salgó polcaimat megrendelni, ráadásul házhoz szállítás is van!

Alaposan lemértem hát a rendelkezésre álló területet, és kiválasztottam a megfelelő polcmagasságot, utána már csak a rendelés volt hátra. Egy héten belül meg is hozta a futár a gyönyörű, a céljaimnak tökéletesen megfelelő polcelemeket, amiket ráadásul még összeszerelni is nagyon könnyű volt! Az egymásba kapcsolódó elemek speciálisan úgy vannak kialakítva, hogy akár egyetlen gumikalapáccsal is össze lehet őket állítani, így még egy magamfajta ember is egyszerűen végezni tud vele, ha odafigyel. Nem kellett hozzá sok idő, és már egyben is voltak a Salgó polcok, összekapcsolva, ahogy azt kell. A gyűjteményem bedobozolt, felcímkézett része olyan tökéletes helyet kapott, amiről álmodni sem igen mertem volna. Még másnak is maradt hely mellettük, így legalább már nem a garázs padlóján kallódnak.