Emlékeztek még milyen volt régen, amikor nagyszüleink előhozakodtak azzal a dogmatikus mondással, hogy “a játék az gyerekeknek való”? Ez szerintem akkoriban sem volt igaz, de nagyon meg is változott mostanra a világ. Nagyon sok felnőtt játszik számítógépes játékokat (mert van egy csomó ami nekik is való), de nem csak azokat. És még csak nem is arra gondolok, milyen jó egy társaságban elővenni egy jó társasjátékot. Tudjátok, mennyibe kerül manapság például egy nagyobb LEGO-szett? Szerintetek miért olyan elképesztően drága, hogy olyat csak kevés felnőtt hajlandó megvenni a gyerekének? Azért, mert nem a gyerekeknek készül ezekből egy rakás. Tudatos döntés összespórolni több tízezer forintot egyre, és már a szettek témája is gyakran direkt nosztalgikus. Legendás retro-filmek legendás helyszínei, járművei – ezeket a felnőttek akarják maguknak, hogy felidézzék a gyermekkorukat. Nem is beszélve a felnőtt-témájú kirakókról és egyéb játékokról. A felnőtteknek is kell játszani, mert senki nem akar megöregedni (és kevesebbet szórakozni). Miért is akarna?

Ahogy valamelyest öregszünk azért a párommal, gyakrabban foglalkoztat minket a szépészeti beavatkozás, a plasztika témaköre is – ez is egy módja, hogy az ember megmaradjon fiatalnak, bár most egy nagyon másmilyen területre eveztünk. De arról jutott eszembe ez, hogy e hetekben tényleg napi téma nálunk a lehetősége, mert van egy Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész szaktudásáról áradozó ismerősünk, akinek már volt része ilyesmiben, nemrégiben. És nekünk is van egy csomó olyan terület, amin – ilyen szempontból is – változtatnánk. Nekem egy régebbi csúnya hegesedés vált mostanra annál is frusztrálóbbá, mint eddig volt, a páromnak pedig több régi vágya is akad máig, az arcfiatalítástól a mellplasztikáig. Ahogy, érdeklődve a legmegfelelőbb magyarországi helyet kerestük erre, azzal szembesültünk, hogy minden más út is Dr. Kelemen Ottóhoz vezetett, tehát nem túlzott az ismerősünk semmiben. Sok minden jót hallottunk magáról a doktor úrról is, de a “25 év tapasztalat” említése sok helyütt, igazán meghozta a bizalmunkat a Kelemed Plasztika irányába már önmagába. Mert nagyszerű és kimerítően alapos weboldala van a klinikának. Eleve náluk olvashattunk először alaposabban utána, hogy mennyire sokféle műtéttípus végezhető már manapság, és melyik mivel jár, melyiknek vannak bizonyos kockázatai akár, de a visszajelzésekből tudjuk, hogy lejjebb nem érdemes adni, mint a Kelemed Plasztika, mert itt profi kezekben lehetünk, így semmi komoly baj nem történhet.

Négy nagyobb kategóriát sorolnak fel a műtéttípusok bemutatásánál. Az első ilyen gyűjtőcsoport természetesen az arcplasztika. Úgy képzeljük, a női dekoltázs mellett, ezek lehetnek a leggyakoribb kívánságok, amiket ez a “dimenzió” magában rejt. És ezen a nagy-kategórián belül több arcplasztikai műtéttípus is van, amellett, hogy léteznek arcfiatalítási módszerek, fül- és szemhéjplasztika is. Az arcplasztikán belül találhatók a Spring thread arc/nyakplasztika, amik helyi érzéstelenítésben gyorsan végezhető beavatkozások, és gyors felépüléssel járnak. Két egymásra épülő arcműtétet is végezhetnek, ha ilyesmire van szükség, ennek Liposoft arcplasztika néven olvashatunk utána náluk. De Silhouette-soft műtétek is elérhetők ilyen téren szemöldöki-, nyaki- és arc-területen.

Az arcfiatalítás kisebb alkategória magába foglal ajakfiatalítást, tokakezelést, az ismert botox kezeléseket, kémiai hámlasztást, mezoterápiát és még felsorolni is nehéz, annyiféle beavatkozást. Ezek közül kiemelném az egyszerűnek tűnő Radiesse töltőanyagot, amit az irhába töltenek, és nem igényel túlzottan bonyolult érzéstelenítést. Hossza ennek az egésznek mindössze 20-30 perc és az ajkakon és a szem környékén kívül mindenhol alkalmazható.

A négyből a második nagy-kategória az oldal logikája szerint a mellplasztika. Itt a mellnagyobbításon kívül, kisebbítés és rengeteg egyéb dolog is szóba jöhet, illetve természetesen külön alkategória a férfiak műtétje. Olyan (számunkra elsőre) különlegesebb dolgokkal is találkoztunk olvasgatás közben, mint a mellbimbóplasztika, vagy az asszimmetria javítását szolgáló beavatkozás. A mellnagyobbítás történhet implantátummal, zsírfeltöltéssel, és egyebekkel, de olyan is van, mint a “hibrid mellnagyobbítás”. Ez egy kombinált műtét, amikor mondjuk az implantátum beültetése mellett saját zsírfeltöltéses nagyobbítást is csinálnak. Alkati tulajdonságok tehetik ezt a műtétfajtát az ideális választássá. Konzultálni kell mindenről, a jó döntést meghozatala érdekében, amely konzultálás több helyen is elérhető náluk az országban – időpontok Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész weboldalán.

Vannak olyan műtéttípusok, melyeknek nem olvashatunk sajnos az áráról a website-on, mert egyedi mérlegelést igényel a beavatkozás, és a hibrid mellnagyobbítás is például ilyen. Nem csak szépészeti dolgokkal fordulhatunk azonban Dr. Kelemen Ottóhoz és csapatához, hanem például jóindulatú daganatok műtétével, vagy daganat mirigyállomány eltávolításával. Ezek közt (is) akad olyan, ami TB-támogatott műtét – jó, ha tudjuk.

Ha tovább böngészünk a nagy-kategóriák között, a következő a testplasztika. Ezek közül első a karplasztika, melynek köre a felkar kontúrjaival való foglalkozásra terjed ki főleg. Természetesen mindig vizsgálatok, mérések kell megelőzzék ezeket is, de az ellenjavallatokat elolvashatjuk magán a weboldalon úgyszintén, már előre. Tényleg olvasgassunk, mert sokkal beljebb leszünk ismeretanyag-ügyileg, ami segít az átgondolásban!

Olyan is van természetesen náluk, mint a hasplasztika, ami egy nagyon “innovatív” terület, mint az kiderült a tapasztalatok sorolásából. Típusok: zsírleszívásos korrekciók, hagyományos hasplasztika, alsó hasplasztika, kötényhas eltávolítása és egyebek. Higgye el mindenki, meghökkentő látni, hogy milyen sok, irányzott beavatkozás elképzelhető még. Mi sem gondoltuk, hogy egészen speciális dolgokra is van egyedi megoldás, bár végül is nem meglepő: az orvostudomány fejlődik, márpedig ahány test, annyiféle sajátos probléma, így előbb-utóbb mindenre lesz megoldás, mert egyre gyakrabban fordulnak ezzel a legjobb helyre olyanok, akik igénylik.

Combplasztikára ugyanez igaz, valamint van még fenékplasztika, zsírfeltöltés, és -leszívás, anyukaplasztika, “botox izzadáskezelés”. Utolsó nagy-kategóriájuk pedig az intimplasztika nők és férfiak számára egyaránt. Nőknél van lehetőség kisajak plasztikára, hüvelyplasztikára, szeméremtájéki beavatkozásra stb. Férfiaknál pedig szintén sok területre kiterjed a lehetséges műtétek köre a fitymától a herékig.

Ami egészen felvillanyozott (mert még messze nem soroltam fel mindent – nem is tudnék), az a tetoválások eltávolításának lehetősége, bárhonnan. Ilyesmik már az “Egyéb beavatkozások” menüponton belül találhatók, és meglepően sok embert ismertem meg mostanra, aki nem elégedett a tetoválásával. Rengeteg módon tudnak ezen segíteni: legegyszerűbb a kimetszés, ami lehet gyökeres és egyéb módon történő, lézeres kezelés útján is beavatkozhatnak, vagy ha ez nem megy, akkor jöhet a plasztika. Itt mondjuk (utóbbi esetében) már hegek maradhatnak vissza, de pontos tervezés előz meg mindig, minden ilyesmit – nem győzöm hangsúlyozni!

Szeretném, ha mindenki, aki bármit tervez az említettek közül, vagy azokon túl, legalább olvasási szándékkal felkeresné Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész weboldalát. Még olyan műtét is van a felsoroltak között, melynek még a neve is tőle származik. Itt mindent el lehet olvasni, de még inkább javallott bejelentkezni hozzá konzultációra. Ezek fontos döntések, de ha szükségünk van valamire, akkor meghozandó döntések! Ne a halogatásba temetkezzünk a kétségeink miatt, hanem győződjünk meg róla, hogy valóban ő az egyik legjobb szakember és ezt az oldalon mindenféleképpen megtehetjük. Minden információ, ami kell, fentebb a a linken tehát.