A legtöbb kisgyerektől, ha megkérdezed, hogy szeret-e oviba járni, valószínűleg bólogatni fog. Legalábbis abban az óvodában, ahol én dolgozom, biztosan mindegyik csemete helyeselne. Imádnak bejárni és játszani a barátaikkal egész nap, mi pedig igyekszünk ezt biztosítani és megtartani a jó környezetet. Télen ugyan limitáltabbak a lehetőségek, mert kevesebbet visszük ki őket az udvarra játszani a hideg miatt, de próbálunk olyan játszósarkokat és foglalkozásokat csinálni, ami elfeledteti velük mindezt.

Történt azonban legutóbb egy kisebb meghibásodás, ami úgy tűnt, szabotálhatja a gyerekek önfeledt játékát. Hajnalban beérve azt tapasztaltuk kollégáimmal, hogy az egyik csoport – pont az én csoportom – termében szinte jéghideg van, pedig a fűtés állandóan fel van tekerve a fagyos idő miatt. El sem tudtam képzelni, hogy mi lehet a baj, és elkezdtem aggódni, hogy mégis hogyan találunk erre megoldást. Nem ülhetnek így ide be a kicsik, mert megfáznak. Többségük ráadásul egész nap a földön, a szőnyegen játszik, így még a felfázás veszélye is fennáll. Azonban a szülőknek sem szólhatunk az utolsó pillanatban, hogy ma hagyják őket otthon, hiszen mindenkinek dolga van, vagy a munkahelyére kell sietni.

Nem volt más megoldás, egy szakembert kellett kihívni minél előbb. Ez volt az elsődleges, bár még mindig nem alakult ki a teljes kép a fejemben, hogyan is lesz ez a nap. Hiába jön ki a szerelő, ha közel sem biztos, hogy meg tudja csinálni. Ha pedig meg is tudja oldani a problémát, nem fog olyan gyorsan visszamelegedni a terem, hogy a gyerekek ma itt tudjanak játszani benne.

Nem ismertem egy szakembert sem, így csak beírtam a keresőbe azt, hogy “fűtésszerelő pest megye” mindent vagy semmit alapon. Bíztam abban, hogy talán találok egy szakembert, aki akár azonnal a segítségünkre tud sietni. Tudom, ez a mai világban már egészen lehetetlen kérés, hiszen megbízható szakit alig találni, nemhogy olyat, aki egyből kimegy hozzád. Meglepetésemre azonban szembe jött velem egy oldal, ami túl szép volt, hogy igaz legyen. Akár azonnali kiszállást ígértek Budapesten és Pest megye egész területén. Úgy éreztem, meg vagyok mentve!

Ez az oldal a topvizgazfutesszerelo.hu volt, amiről ezelőtt még sosem hallottam, pedig a cég már több, mint három évtizede van a szakmában. Vízszereléssel, gázszereléssel, fűtésszereléssel, duguláselhárítással, csatornázással, valamint csőtörések megoldásával foglalkoznak. Egyszóval szinte mindennel, amire csak szükséged lehet. Magasan képzett és tapasztalt szakemberekkel dolgoznak, akik a mai napig is továbbképzéseken vesznek részt. Továbbá a vállalkozás AA minősítéssel rendelkezik, így akár magánlakásról, vagy céges megrendelésről, akár ipari területről van szó, képesek mindig ugyanazt a színvonalat produkálni.

Ahogyan azt már említettem, akár egy órán belüli kiszállást is vállalnak vészhelyzet esetén. Telefonszámuk 0-24 elérhető a hét minden napján, így biztosan mindig van kihez fordulni. Ha nem sürgős azonban a helyzet, van az oldalon egy visszahívást kérő űrlap is. Az űrlapon a személyes adataid és a fennálló probléma megadásával visszahívást kérhetsz tőlük, így ők majd minél előbb megkeresnek, ha lesz rá kapacitásuk. Bármelyik helyzetről is legyen szó, a folyamat egy telefonos egyeztetéssel fog kezdődni. Azután a lehető leghamarabb kiérkezik a megfelelő szakember hozzád, hogy felmérje a helyzetet és annak súlyosságát. A szakemberek vagy azonnal megoldják a gondot, vagy ha szükséges valamilyen alkatrészt rendelni, beszerezni, akkor új időpontot egyeztetnek veled. Azt írják, hogy az alkatrészek beszerzése egyes esetekben időbe telhet, hiszen csak eredeti és minőségi alkatrészekkel dolgoznak. Én úgy gondolom azonban, hogy a profin elvégzett munka érdekében mindenképpen megéri várni.

Az általuk elvégzett munkára garanciát is vállalnak, hiszen céljuk a minél precízebb munkavégzés, valamint az ügyfelek 100%-os elégedettsége. A garancia akár több évre meghosszabbítható, így ha az elvégzett munkát követően, de még a garanciális időn belül merül fel probléma, akkor azt díjmentesen megoldják, megjavítják neked.

Továbbá, ami még megkülönbözteti őket rengeteg más cégtől, vagy egyéni vállalkozótól az az, hogy a szolgáltatásról részletes számlát is adnak neked. Ez bármennyire is alapvető dolognak tűnik, ma már egyáltalán nem az, hiszen rengeteg szerelő vagy munkás feketén, vagy a zsebébe dolgozik. A topvizgazfutesszerelo.hu szakemberei azonban olyan számlát adnak neked, amelyeket még a biztosító cégek is elfogadnak egy esetleges kárenyhítési eljárás során.

Képzelni sem mertem volna, hogy egy ilyen csapatra találok rá az interneten. Nem is akartam tovább húzni az időt, így egyből tárcsáztam őket, és reméltem, hogy minél előbb ki tudnak küldeni hozzám valakit. A telefonos munkatárs nagyon kedves és megnyugtató volt. Ígéretet tett, hogy még egy órán belül megérkezik hozzánk két szerelő is. Azért küldenek ki egy fűtésszerelőt és egy gázszerelőt is, hiszen nem tudják látatlanban megmondani biztosra, hogy mi is lehet a fennálló baj. Ilyen jellegű meghibásodás esetében pedig közel sem biztos, hogy fűtésszerelőre van szükség, mert akár a kazánnal is lehet probléma, ami már a gázszerelő hatásköre.

Valóban megérkeztek a szakemberek körülbelül fél órával a hívás után. Gondosan felmérték a terepet és megállapították, hogy mi is állhat a háttérben. Pontosan nem értettem, hogy mi is volt a meghibásodás okozója, azonban megnyugtattak, hogy közel sincs akkora baj, mint én azt gondoltam. Nem volt szükséges alkatrész beszerzése, és minden eszköz kéznél volt nekik, így neki is láttak a helyzet megmentésének.

Mindeközben én egyeztettem a többi óvónővel és dadussal, hogy mégis mi tévők legyünk, ha megérkeznek a csoportba járó gyerekek. Végül arra jutottunk, hogy az egyik nagyobb teremben összevonva fognak játszani ma egy másik csoporttal, hiszen talán ez a legegyszerűbb megoldás. Valamint azért reméltük, hogy a következő napra már visszatér a régi hőmérséklet, így csak a mai napot kell így átvészelnünk.

A szerelők nagyon gyorsan és precízen dolgoztak, hamar befejezték a munkát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megoldódik majd a probléma és azt sem, hogy ilyen profi szolgáltatásban lesz részem. Nem győztem hálálkodni a szakembereknek, akik nem csak az én napomat mentették meg, de a gyerekekét is, hiszen ha nem jöttek volna ki ilyen gyorsan, még az azt követő napon is rendhagyó módon kellett volna folynia a gyermekfelügyeletnek. Vagy, ami még rosszabb, lehet, hogy otthon kellett volna maradniuk a kicsiknek.

Gondosan elraktároztam a tudatomban a topvizgazfutesszerelo.hu elérhetőségeit, és ezt biztosan nem fogom egy hamar elfelejteni nekik. Ha neked is hasonló problémád van, ajánlom, hogy mindenképpen őket keresd, hiszen a legjobb fűtésszerelő pest megye területén biztosan az ő szakembereik között van. Ha pedig duguláselhárításra, vízszerelésre, vagy csatornázásra lenne szükséged, szintén a legprofibb kiszolgálást fogod kapni tőlük.