Sokgyermekes családapaként sokszor nem csak a saját kölykeidért vagy felelős, hanem a barátaikról is gondoskodnod kell, ha nálatok játszanak, vagy gyűlnek össze a gyerekek. Nálunk ez főleg így van, hiszen az évek alatt a mi házunk lett a főhadiszállás, és mindig nálunk zajlanak a délutáni játszások. Ezen kívül már bejáratott hétvégi program, hogy a kisbuszunkkal kiviszem a gyerekeket játszani a két város közötti mezős, üres területre, ahol senki és semmi nem zavarja őket az önfeledt játékban. Sokszor én is beállok hozzájuk focizni, vagy addig olvasok a kempingszékemben, így ez nekem is egy alkalom a kikapcsolódásra.

Az ide kivezető bekötőút azonban nem a legbiztonságosabb útszakasz. Teli van őzekkel, rókákkal, és mindenféle vadakkal, így majdnem mindig szembe találkozunk egyel. Hála égnek még sosem gázoltunk el egyet sem, és semmilyen baleset nem történt, azonban ez mindig benne van a pakliban, és sosem lehet elég óvatos az ember.

A múltkor kezdtem csak el igazán pánikolni, amikor egy szarvassal találkoztam össze. Szerencse, hogy éppen nem a gyerekeket szállítottam. Ekkor ültem le és álltam neki keresgélni, hátha van valamilyen módszer az esetleges balesetek megelőzése érdekében. Egy kedves vadőr barátomat is megkérdeztem üzenetben, hátha tud javasolni valamit. Átküldte a https://autofelszerelesek.hu/karosszeria_vedelemvadriaszto linket, ami már első ránézésre ígéretesnek tűnt.

A link az autofelszerelesek.hu oldalra vitt, azon belül is utazási és biztonsági kiegészítőkhöz, a vadriasztókhoz. Sosem hallottam még ezekről az eszközökről ezért érdeklődve fordultam a jelenség felé.

Jelen pillanatban csak egyfajta vadriasztót, a Siren 7 max típusú eszközt találtam készleten. Ez egy magyar dizájnú termék. Ez tulajdonképpen egy vadriasztó síp rendszer, amely 115dB-es hangerőt meghaladó hangjával riasztja el az úthoz közel járó vadakat és akár már 300 méter távolságban hatásos. A légáramlat kelti életre a szerkentyűt, így az autó elejére, vagy tetejére érdemes felszerelni azt. Ez a felapplikálás azonban csupán egy mágnessel történik, nem igényel elektronikus bekötést az eszköz. Ez a mágneses felszerelés azért is nagy előny, hiszen járműről járműre helyezhető a vadriasztó szükség esetén. Attól azonban nem kell aggódni, hogy az autóban utazókat, vagy a járműben lévő kis kedvenceket zavarni fogja, úgy lett kitalálva az eszköz, hogy ez ne jelentsen problémát használata során.

Lehetőség volt egy darab, vagy több darabos csomag rendelésére. Én csak az egy termék megvásárlása mellett döntöttem, mivel ugyan meggyőzött a termék, szerettem volna kipróbálni és letesztelni, mielőtt a feleségem autójára is beszerzek egyet.

Online rendeltem meg a terméket házhoz szállítással, ami villámgyors volt. Alig pár nap alatt megérkezett hozzám a termék. Lehetőség van azonban személyes átvételre is a cég üzletében, amelyet Budapesten találsz meg.

További jó pontként könyveltem el, hogy a termék mellé egy év garancia is járt. Ez egy ilyen hosszabb távú befektetésnek szánt eszköznél igazán nagy előny.

Még a megérkezés napján felszereltem és azóta is az autó elején csücsül a szerkezet. Sokkal nyugodtabban vezetek azóta mindenféle vidéki földúton és bekötőúton. A felszerelés óta lényegesebben kevesebb állatot látok az utakon, sőt, szinte egyáltalán nem.

A csipet csapat is megcsodálta a műszert, amikor a felapplikálást követő első alkalommal vittem ki őket játszani. Egyikőjük el is újságolta otthon, hogy milyen eszközre tettem szert, és a szülőknek el is kellett küldenem a https://autofelszerelesek.hu/karosszeria_vedelemvadriaszto linket, hogy beszerezhessenek maguknak ők is egyet.

Én is bemutattam a terméket azóta több embernek is, és ajánlom is mindenkinek a beszerzését, aki gyakran jár vadakkal teli utakon, hogy elkerülje a felesleges baleseteket, és megvédje saját magát és kis családját az erdő népével együtt.