A baráti társasággal mindig is szerettünk játszani, ezért minden hónapban legalább egyszer összeültünk társasjátékozni. Sajnos a legtöbb társasjáték, amellyel játszani tudunk, illetve szoktunk az 4-5 főre készült, ezért nagyon nehéz döntés, hogy éppen ki vesz részt ezeken az eseményeken. Éppen ezért arra gondoltunk néhányan, hogy milyen jó lenne egy helyiséget lefoglalni és nagyobb csapattal játszani valami nagyobb volumenű játékkal, amivel nem férünk el egyikünknél sem a lakás adottságai miatt. Rengeteg barátom van, közülük sokan külföldiek, ezért nehéz összehozni mindenki számára a megfelelő napot, de fejembe vettem, hogy megoldom. Mivel szanaszét lakunk a városban, ezért mindenképpen a belvárosi részen szerettem volna foglalni valamit, annak ellenére, hogy valószínűleg ott drágább. Előttem az lebegett, hogy nem sokszor szervezünk ilyet, legalább kipróbáljuk, ha megtetszik még mindig ott a lehetőség, hogy legközelebb máshova menjünk. Éppen az egyik spanyol haverommal beszélgettünk, amikor szóba került, hogy mivel kéne készülni az eseményre. Számomra egyértelmű volt, hogy szerepjáték is lesz, ehhez pedig szerezni kell jelmezeket. Már az ötletelés során nagyon jól szórakoztunk. A haveromnak eszébe jutott, hogy nem régen látott valahol egy photo booth budapest kiírást, ami akkor felkeltette az érdeklődését, de nem nézett azóta sem utána.

Így mondtam neki, hogy akkor nézzünk rá közösen, mert érdekesen hangzik. A kereső a selfiegep.hu oldalt dobta ki a photo booth budapest kifejezésre. Amint rákattintottam a honlap linkjére már láthattam is, hogy miről van szó. Ez egy olyan gép, amely automata csinálja a selfie képeket legyen az egy esküvő, céges buli vagy baráti összejövetel. A gépet magát bérelni lehet 4, 6 vagy 8 órás időintervallumra. Különösen tetszett, hogy a képeket rögtön kézbe lehet venni, mivel a gép a fotó elkészülte után ki is nyomtatja. Lényegében egy mini fotóstúdiót kapunk ezzel a géppel, amellyel a legjobb pillanatokat lehet megörökíteni. Nagyon tetszett az ötlet, mivel a nagyobb társasjátékos eseményünkre, ahol be is öltözünk különböző figurának nagyon jól jön egy ilyen selfiegép. Ráadásul a cég maga is ad hozzá parókát és különféle maszkokat a még jobb fotók érdekében. Ami a legjobb, hogy GIF-eket is lehet vele készíteni, amivel később egymás agyára mehetünk, természetesen jó értelemben.

Meg is beszéltem a céggel, hogy szeretnék bérelni egy selfiegépet 6 órás intervallumra, mivel ezek a játékok elég sokáig tartanak, ezért a 4 óra szerintem kevés lett volna (és igazam is volt). Mindenesetre elmondtak minden fontos információt, hogy lesz egy asszisztens a gép mellett, aki segít a gép működését illetően ha szükség van rá. A géppel egy órával hamarabb érkeznek, minthogy a buli elkezdődne, hogy minden rendben legyen.

A bulira én is korábban érkeztem, mivel mondhatjuk, hogy én szerveztem az egészet, az én felelősségem volt minden. Szerencsére a helyszín is rendben volt, a rendelt ételek is megérkeztek, illetve a selfiegép is a helyén állt. Nagyon érdekes kis szerkezet, örülök, hogy haveromnak eszébe jutott, akivel a buli legelső fotóját el is készítettük. A játék szuper volt, mindenki élvezte és ami a legjobb, hogy még jobban összekovácsolódtunk az alatt a néhány óra alatt, amíg ott voltunk. A gépet is mindenki használta és van olyan kép amit azóta már kitettem az asztalomra otthon. Biztos, hogy többször kihasználjuk még ezt a szolgáltatást.