A bevásárlóközpontban nyílt egy játszóház és nekünk feltétlenül ki kellett próbálnunk. Mivel Dani imádja a játszóházakat, nem is volt kérdés, hogy elmegyünk és megnézzük a dzsungel tematikájú, hatalmas beltéri játszóházat.

A belépőt én kicsit sokaltam, de nem baj, úgysem megyünk minden nap. A férjem is jött velünk, igazi családi program volt. Amíg Dani a játszóházban szaladgált, mi leültünk egy padra és beszélgettünk a férjemmel. Hamarosan sivalkodásra lettünk figyelmesek és Dani futott felénk könnyes szemmel. Sírva elmesélte, hogy egy másik kisfiú elvette tőle a játékot, amivel játszott és most nem tud mivel játszani. Vigasztalni kezdtük, amikor feltűnt egy apuka és elindult felénk, kézen fogva a kisfiát, aki elszánt arccal szorongatott egy műanyag dömpert.

Motorolajok minden típusban és mennyiségben

Gyors magyarázkodás és bocsánat kérés után már boldogan játszottak együtt a gyerekek, az apuka pedig odaült beszélgetni hozzánk. Nem csodálkoztam, hogy pár perc múlva már az autókról folyt a szó. Egészen pontosan a motorolajok voltak terítéken. Ismerem a férjemet, ezért annyira nem lepődtem meg rajta, hogy pont ezt a témát boncolgatják, de azért kicsit sablonos, hogy két férfi csak aza utókról beszélget. Mindenesetre megvitatták tapasztalataikat a különböző motorolajokkal, kinek mi vált be, milyen típusú autója van és melyik gyártó melyik olaját tölti bele. Egy ideig még követtem a beszélgetést, bár hozzászólni nem nagyon tudtam. Azt megjegyeztem, hogy az apuka a castrol magnatec 5w30 a5 motorolajat ajánlotta, hogy neki az vált be.

De mire os jó a motorolaj?

Arra emlékszem, hogy a motorolajok arra jók, hogy erősítik az autóba töltött üzemanyagot és csökkentik a fémalkatrészek súrlódását. Amikor rákérdeztem, hogy miért kell erősíteni az üzemanyagot, két méltatlankodó arcot kaptam válaszul és a férjem türelmetlenül beavatott, hogy manapság a motorok extrán nagy igénybevételnek vannak kitéve és nagyobb üzemi hőfokon és nagyobb nyomáson működnek, mint valaha. Ez számomra nem volt teljesen kielégítő magyarázat, mert én azt gondolom, hogy egy autó tervezése során a mérnökök gondolnak az ilyesmire és így tervezik meg az adott modellbe kerülő motort, de hát én nem igazán értek az autókhoz és a motorokhoz.

Még a híroldalon is motorolaj van

Úgyhogy innentől csak fél füllel figyeltem a beszélgetést és inkább végig néztem a telefonom értesítéseit, hátha történt valami fontos. Ahogy az egyik híroldalt olvasgattam, fel is ugrott egy motorolajokat reklámozó kis ablak, amit nevetve megmutattam a fiúknak, hogy nahát, milyen az élet. A férjem csak megmosolyogta, de a másik apuka előadott egy kisebb összeesküvés elméletet, hogy a telefonom mikrofonján keresztül megfigyelnek és lehallgatnak minket, ezért dobott fel motorolajos hirdetést az oldalt. Hát nem tudom, nekem végülis mindegy, úgysem akarok motorolajat vásárolni az interneten. De azért mindenesetre érdekes.

Egyre több apuka csatlakozik be a beszélgetésbe

Ahogy egyre jobban benne jártunk a délelőttben, sorra jöttek a családok a játszóházba. Föltűnt, hogy viszonylag sok apuka jön egyedül a gyerekkel, biztosan kimenőt kaptak az anyukák. A magányos apukák közül többen is odatelepedtek a szomszédos padra, így már igazi kerekasztal beszélgetés lett az autók és motorok, valamint motorolajok témában. Volt az apukák között egy ex-autóversenyző, aki egészen más megvilágításba helyezte a teljesítmény és a motor fogalmát, hihetetlen dolgokat mesélt. Jót vitatkoztak a férfiak azon, hogy egyáltalán érdemes-e motorolajat használni úgy általában, vagy csak télen érdemes, vagy csak a nyári melegben, vagy egyáltalán nem érdemes, csak pénzkidobás. Volt, aki a különböző benzinadalékokra esküdött, de volt olyan is, aki semmit nem kever a benzinhez és meg van róla győződve, hogy csak ő csinálja jól. Nem vagyunk egyformák, mindenki máshogy csinálja a dolgait. Mindenesetre érdekes beszélgetés volt, még úgy is, hogy én voltam az egyetlen nő és nem igazán voltam jártas a témában.

Amikor Dani odajött hozzánk, hogy mehetünk haza, mert éhes és megunta a játszóházat, egyenesen csalódott volt a férjem és a többi apuka is marasztalta még, hogy egyáltalán nem fejezték be a beszélgetést, hova megy. De én erélyes voltam, majd legközelebb befejezik a motorolajok vitáját.