Az ember addig él igazán, amíg játszik, szokta mondani nagyapám. És itt nem csak a szó szerinti játékra gondol, bár öröm látni, ahogy amennyire még az ereje bírja, játszik a dédunokáival – nővérem kisfiával és kislányával -, mi pedig ha időnk engedi, nagyon szeretünk sakkozni. Gyerekként babákkal, autókkal, plüssökkel játszunk, aztán megismerjük a társasjátékokat, videójátékokat, felnőttként pedig kérdés, hogy kinek mi marad. Ha gyerekem lesz, biztos vagyok benne, hogy sok fejlesztő játékot fogok neki venni, nem pedig halmozni a sok műanyag és plüss játékot, persze azokból is lehet a házban, nem vagyok teljesen ellenére, de inkább csak mértékkel. Nem hiszem, hogy mire gyermeket vállalok, addigra nagy változás lesz akár az online világban, akár az egyéb játékok terén, mindenesetre gyakran megijeszt, hogy már mennyire hamar találkoznak az agresszív játékokkal. Az én gyerekkoromban még nem volt ilyen, vagy legalábbis a szüleim megszűrték, hogy mivel játszom, úgyhogy azt hiszem, rám is ez vár majd. Csak nővérem gyerekeinél is látom, hogy még mindig mennyire fontos, hogy képben legyünk azzal, ami a kortársaink szerint menő, márpedig az komoly dilemma egy szülőnek, hogy hogyan tiltsa azt, amivel a gyerekünk minden osztálytársa játszik (pedig igencsak agresszív játékról van szó)… Na mindegy, valahol szerencsésnek érzem magam, hogy ezeken még nem kell élesben agyalnom, de azért néha eszembe jut, meg persze a nővérem is ki szokta önteni a lelkét.

Én szabadidőmben leginkább a kreatív kikapcsolódás híve vagyok, ezért nagyon szeretek házi készítésű apróságokkal kedveskedni a környezetemnek és persze olykor önmagamnak is. Sokan biztatnak, hogy árulhatnám is őket, de én jobban szeretném, ha ez megmaradna egy kedves hobbinak, amit szívből tudok csinálni, ne legyen kötelesség – amióta ráadásul online, a Pipere Porta webshopjából szerzek be minden alapanyagot, még sokkal egyszerűbbé vált a D. I. Y. projektek nyélbe ütése.

A gyertya alapanyagok pedig – ahogy a címben is hangsúlyoztam – nem játékok, ugyanis amellett, hogy persze tök jó összeállítani őket, kikapcsol ez a tevékenység, észnél és figyelemmel is kell lenni mellette. Vagy gondoljunk a szappankészítésre, ott még fontosabb talán az elővigyázatosság. A Pipere Portánál pedig mindent megtalálhatunk: akár illatolajokkal vagy illat nélkül szeretnénk dolgozni, készíthetünk élénk színekben pompázó vagy naturális stílusú gyertyákat, szappanokat és egyéb kozmetikai szereket: tulajdonképpen a hajápolástól kezdve (sampon, balzsam, hajolaj) a testápoláson át (testápoló krém, tusfürdő, bőrradír) egészen az arcápolásig (krémek, szérumok). Sőt, még fürdőbombát vagy illatgyöngyöket is csinálhatunk, amik a kedvenceim. A fürdőbombát szeretem minél színesebbre és pezsgőbbre csinálni, hiszen ez a lényege, szerencsére ebben a Pipere Porta abszolút partner és megtalálom náluk a jobbnál jobb alapanyagokat ehhez a művelethez. Cuki flakonokat és tégelyeket is találunk egyébként a webshopban, sőt szappanöntő formákat is, így az elkészült csodákat nem csak tárolni tudjuk esztétikusan és praktikusan, hanem időről időre be is újíthatunk egy-egy szappanöntő formát a változatosság kedvéért. Akár más és más formával örvendeztethetjük meg magunkat az otthonunk különböző mosdói mellett! Egyet sajnálok csak, hogy azt a sok illatot nem lehet átadni a kijelzőn keresztül, na de szerencsére a Pipere Porta budapesti üzletében meg lehet velük ismerkedni közelebbről. Az a hely maga a mennyország, ezt bizton állíthatom! Amikor időm engedi, beugrok az üzletbe és mindig megszagolgatok pár olyan illatot, amit korábban még nem próbáltam.

Na de mi van akkor, ha nem tudod, hogyan használd a gyertya alapanyagokat vagy a szappan összetevőit, amik a Pipere Portánál kapatóak? – merülhet fel bennetek a kérdés, hozzátenném, teljesen jogosan. Természetesen társulhat valakihez vagy valakikhez, akik járatosabbak e hobbi űzésében, de kezdetnek az is nagyszerű lehet, ha megnézed azt a pár oktatóvideót, ami elérhető a pipereporta.hu-n. Itt tényleg olyan praktikákat tudsz ellesni, amik nagyon jól jönnek majd a szappan vagy gyertya alapanyagok élesben történő bevetésekor, esetleg a színezésekkor.

gyertya alapanyagok

Remélem, hogy tudtam nektek újat mutatni azzal, hogy bemutattam itt röviden a Pipere Portát, egyszerűen annyira lelkes vagyok irányukba, hogy oldalakat tudnék még írni róluk! Általában meg van nálam nyitva az oldaluk, és folyton találok valami újdonságot, amit úgy érzem, be kell szereznem a legközelebbi rendelésemkor. Természetesen aki megteheti, annak tényleg ajánlom, hogy látogasson el a budapesti üzletbe is, ne csak az online shopban válogasson, de azt gondolom, a jó minőségű fotóknak, a leírásoknak és az oktatóvideóknak hála az sem részesül hátrányban, aki számára fizikailag nem megközelíthető a hely – az illatokat leszámítva sajnos, de erre még a tudomány nem kínál megoldást egyelőre. Irány tehát a Pipere Porta oldala, és bontakoztasd ki bátran a kreativitásod!