Kisfiammal heti szinten járunk a játszótérre és sokszor ugyanazokkal az anyukákkal találkozunk. Ez nem messze van a házunktól ezért gondolom, hogy ők is a közelben lakhatnak. Ezért nem féltem megszólítani az egyik anyukát a múltkor, mikor beszélgetni támadt kedvem. Kiderült, hogy gyerekeink egy iskolába járnak viszont az ő fia néhány évvel idősebb volt.

Mikor már több alkalommal is beszélgettünk, elmesélte, hogy mostanában az aggasztja a legjobban, hogy karikásak a szemei. Azt mondta, nem tudja, miért alakult ki, mert semmin sem változtatott az életében és mindig jókat alszik éjszaka. Eszembe jutott, hogy nemrég olvastam egy cikket a szem alatti sötét karikák kialakulásának természetes okairól és mondtam, hogy majd elküldöm neki is.

Annyira érdekelte a karikás szem elmulasztása, hogy arra kért, mondjam el mire emlékszem a cikkből. Azt biztosan tudtam, hogy a leggyakoribb előfordulása, ha valaki nem piheni ki magát, viszont ő azt mondta, hogy ezzel nincsen gondja.

Miért alakul ki

Ezen kívül tudtam, hogy mikor a bőr idősebb lesz, akkor egyre kevesebb oxigén jut a sejtekbe és ez az oxigén hiányos állapot karikás szemeket eredményez. Ha valakinek eredetileg sötétebb tónusú a bőre, akkor sokkal nagyobb az esélye a hiperpigmentációnak, ami azt jelenti, hogy a melanin termelődés megnövekedett a testben és ez a szem alatti részre is kihatással van.

A túlzott napsütéssel is vigyázni kell, mert amellett, hogy bőrnek barnább színe lesz, szeplők is kialakulhatnak és mivel a szemünk alatti bőrréteg nagyon érzékeny, ezért ha nem vigyázunk tartósan sötét maradhat. A kiszáradás egy másik oka lehet a sötét karikáknak, Ha tartósan vízhiányos állapot lép fel, akkor ez az egyik jele. Viszont a túlzott koffein és alkohol fogyasztással is vigyáznunk kell, mert ezeknek vízhajtó hatásuk van. Az alkohol nem engedi a vitaminok felszívódását, amelyekre szüksége van a szervezetnek. A koffeinnek még a bőr kollagén tartalmát rongálja, mely a fiatal bőr megőrzéséért felel.

Genetikai, akár betegség is lehet

Ha a családban másnak is karikás szemei vannak, akkor ez ellen igazán nem lehet mit tenni. Ez örökletes viszont arra oda kell figyelnünk, hogyha ezek a karikás szemek egy betegség tünetei, amely szintén generációról generációra jár, akkor mindenképpen ki kell vizsgáltatni magunkat. Ha sok időt töltünk a számítógép előtt, akkor a vérerek kitágulnak és a szem alatti karikák sokkal látványosabbá válnak.

Ha ezek közül egyik sem igaz ránk, akkor jobb orvoshoz fordulni és kideríteni, mi lehet az karikás szem oka. Viszont ha nem betegségről van szó, akkor az oldal bemutat egy jó szérumot, amelyet rengeteg ember nagyon elégedetten használ és sok pozitív visszajelzés érkezett már. Az oldalon egy videó is megtekinthető, melyben a szérum hatása látható. A InstanTENSE Plus emelő hatású szérum tartósan csökkenti a szem alatti karikákat, ráncokat és a táskás szemeket. Hatása klinikailag tesztelt.

Ha ezek után is kérdésed van, akkor mindenképpen olvasd át a gyakori kérdéseket, mert ott rengeteg információt lehet találni. A kiszállítás nagyon gyors és ha nem válik be a termék 30 napon belül vissza lehet küldeni.

Viszont én már a saját tapasztalataimat is el tudtam neki mondani, mert azonnal rendeltem egyet azután, hogy először olvastam a cikket. Nagyon izgatott volt és eldöntötte, hogy hazamegy és azonnal rendel egyet magának is. Mikor legközelebb találkoztunk már sokkal jobban nézett ki és boldog volt a változások miatt, melyet megfiatalodott bőrének látványa okozott.