A kerékpározás világa elvarázsol. Sokan nem értik ezt a szenvedélyt, mert csak a funkcionális kétkeréken történő gurulást látják benne, de én mégis ennél sokkal többre értékelem ezt az egészet. A kerékpár nem csupán egy sport, sokkal inkább egy életforma. Sőt, mi több, akár művészet is lehet – gondolok itt a művészi kerékpározásra -, mert bizony ilyen is van ám! És még milyen ügyesek, akik a vázon, vagy épp a kormányon egyensúlyoznak! De azokat is őrületesen nagyra tartom, akik arra teszik fel az életüket, hogy biciklivel versenyeznek. Micsoda izgalmak vannak egy olyan rajban! Tulajdonképpen garantált a tömegkarambol minden versenyen, hiszen hogyan is tudna ennyi ember tökéletesen egyszerre mozogni anélkül, hogy véletlenül egymás elé vágnának!? Éppen ezért aki erre vállalkozik, azt igazán kemény fából faragták. A legújabb érdekesség az életemben azonban nem ebből a körből került ki, hanem a kényelmi funkciókkal ellátott körből: most jönnek majd a cikkben az Elektromos kerékpár árak és típusok!

Na persze a most alatt nem pont azt értem, hogy most rögtön. Előtte még azért megemlíteném, hogy is kezdődött ez a nagy szerelem az életemben. Mint minden kisgyerek, imádtam játszani és a mai napig nagyon szeretek. A játék alatt pedig nem csupán azt értem, hogy társasozni, vagy kirakózni, hanem azt is, hogy új dolgokat játékos formában megtanulni. Nevetnétek, de az egyik legkedvesebb gyerekkori játékom az abakusz volt. Ebben persze óriási szerepe volt a szüleimnek, akik igyekeztek minél több vidámsággal és játékkal megtűzdelve megtanítani az élet alapvető dolgaira. A kerékpározás is egy ilyen mókás játékként lépett be az életembe, amivel ráadásként utánozni is szerettem volna az idősebb testvéremet, ezért aztán még én is kiemelkedően törekedtem arra, hogy minél gyorsabban elsajátítsam ezt a kétkerekű tudományt. A mai napig keresem a játékot és a játékosságot az életben, a kerékpáromat azonban már annyira életvitel szintjén hajtom, hogy eljött az ideje a flotta bővítésének. A kedvesemmel kinéztünk pár variációt az elektromos kerékpárokra, hátha azzal kényelmesebbé válik a mindennapos munkába járás.

Elektromos kerékpár árak – azt hihetné az ember, hogy ez egy megfizethetetlen valami, hiszen kis hazánkban még nem terjedt el igazán az efféle tekerészés – ellentétben mondjuk nyugati szomszédainkkal, akik valami elképesztő elánnal másszák meg nyaranta a legmagasabb hegyeiket egy-egy elektromos kerékpárral. Eleinte én is egy kicsit tartottam tőle, hogy amikor az árakra kerül a figyelem, akkor nem biztos, hogy őszinte lesz a mosolyom. De aztán megtaláltam a motorbolt.co.hu oldalt és mégis tudtam jó szívvel válogatni a kínálatban.

Ne tévesszen meg a név! A motorbolt.co.hu nem csak a motorokkal, vagy motoros felszereléssel foglalkozik, hanem azokkal a kétkereken közlekedőkkel is, akik a saját erejükkel, vagy esetleg egy kis elektromos rásegítéssel szeretnék hajtani a járgányukat. Nálunk is ez a helyzet, hogy szeretnénk elektromos kerékpáron tovább gurulni, úgyhogy csak simán rákerestem a neten, hogy hol érdemes ezt vásárolni és az első találatok között volt a https://motorbolt.co.hu/3537-elektromos-kerekparok oldal.

Ez még nem jelentette azt persze, hogy az Elektromos kerékpár árak is automatikusan jók lesznek, de hamar kiderült, hogy itt nem csak a választék, de a kedvezőség szempontjából is jó helyen járok. Ha egy kicsit rá is térek a lényegre, azt tudom mondani, hogy már 300 ezer forint alatt lehet kapni elektromos rásegítéssel működő kerékpárt. Számomra ez azért elképesztő tény, mert manapság egy valamirevaló hagyományos kerékpár is jócskán 100 ezer forint fölé rúg, nem ritka, hogy inkább 200 ezer forint körül mozog az ára, hát ha még valami extra igényünk is van a kerékpárral kapcsolatosan, akkor meg aztán főleg határ a csillagos ég. Ehhez képest az, hogy a Lectro EM100 Explorer jócskán 300 ezer alatt megvásárolható, az szerintem egy szuper ár.

Az elektromos kerékpár árak mellett a felszereltség is egy fontos szempont a döntésnél, mert ha már rászánja magát az ember egy újabb, jobb konstrukcióra, akkor nem érdemes alább adni. Még ebben a legolcsóbban megvásárolható elektromos rásegítésű kerékpárban is komoly teljesítmény lakozik: egyrészt, egy 36 V-os, 9 Ah-s lítium-ion akkumulátor van a kerékpáron. Ez egy olyan 5 fokozatú rásegítést tesz lehetővé, amivel már simán el mernék indulni egy komolyabb hegyi túrára, ráadásul a kormányról lehet vezérelni ezt a rásegítést.

Egy igazán jó elektromos kerékpár persze nem csak attól jó, hogy az elektromos hajtás jó benne, hanem az alapoknak is jónak kell lenni. A Lectro bicikli ebben is remekel, hiszen könnyű, miközben nagy teherbírással rendelkező alumínium vázon lehet vele gurulni, jó minőségű kerekeken és megbízható fékekkel és váltóval. A pontos márkákat és részleteket megtalálhatjátok a motorbolt.co.hu-n, a többi típussal egyetemben.

Azt már elmondtam, hogy az Elektromos kerékpár árak honnan indulnak, de azt még nem, hogy még milyen lépcsők vannak. A következő szintet a legolcsóbb választás után tulajdonképpen az elektromos robogók egy része jelenti, ugyanis szintén 300 ezer forint alatt lehet hozzájutni többféle elektromos robogóhoz is. Ezek szerintem szintén nagyon jópofák tudnak lenni bizonyos szituációkban, de én alapvetően még a lábbal hajtós járgányok miatt tévedtem erre az oldalra. Persze nehogy azt higgyétek, az elektromos kerékpárokból is rengeteg további típus érhető el.

Ha például valakinek fontos egy nagyobb teljesítményű akkumulátor, akkor lehet kapni a 9 helyett 11 Ah-s akksival is bicókat. Sőt, még ennél is tovább lehet menni. 700 ezer forint környékén már lehet olyan elektromos kerékpárt kapni, amit Bafang típusú motorral szerelnek és az ehhez tartozó 450 Wh-s akkumulátorral működik. Természetesen ezen a kerékpáron nem csak ez az extra, de tulajdonképpen minden más elemből is a legjobb minőséget tették rá. Akik jártasak a bringás márkákban, azoknak biztosan ismerősen csengenek az ennél a kerékpárnál látottak: a Crisia nexus 7 típusú kerékpárról van most szó.

Bár a kínálat valóban nagyon széles és jól esett eljátszani egy elektromos robogó gondolatával is, mégis azt gondolom, hogy az én igényeimet tökéletesen kiszolgálja az először említett, legolcsóbb verzió is. Meg hát aztán említettem, hogy egyből kettőt kell belőle venni, úgyhogy nem bánom, ha mindezt valóban jó áron érhetem el. Márpedig az Elektromos kerékpár árak a motorbolt.co.hu-n tényleg kedvezőek és tényleg azt gondolom, hogy a legolcsóbb opció itt ugyanolyan jól funkcionál, mint egy drágább választás tenné. Az én igényeimet biztosan kiszolgálja, a páromét meg aztán pláne. De én nem róvom fel senkinek, ha esetleg elcsábulna egy elektromos robogóra, vagy rollerre, amit szintén lehet kapni ennek a dunaföldvári üzletnek a kínálatában. Ha földvári lennék, biztosan benéznék hozzájuk személyesen is, de így csak simán megrendeljük majd az elektromos kerékpárokat és tűkön ülve várjuk őket itthon.

Elektromos kerékpár árak