Bár még nincs gyermekem, de nagyon szeretek időt tölteni a kicsikkel. Egyelőre nincs férfi sem a láthatáron, szóval biztos, hogy nem mostanában fogok szülni, viszont cserébe még több a szabadidőm. Így a nővérem és az unokahúgom gyerekeivel csomót vagyok együtt, mind családi rendezvényeken, mind külön, amikor bevállalok egy-egy pesztrát. Sokszor gondolkoztam már el azon, honnan is jöhet az, hogy ennyire jól megtalálom a hangot a lurkókkal, még baráti, ismerősi körben is. Valószínűleg azért lehet mindez, mert a mai napig imádok játszani, a mindennapokat játékossá tenni, bizonyos értelemben erős maradt a gyermeki oldalam. Persze amiben kell, abban igazán komoly a hozzáállásom, és biztos az is, hogy szülőként majd más lesz az attitűdöm, de addig hadd legyen a játékon és a mókázáson a hangsúly! Amint beköszönt a jobb idő, a gyerkőcökkel megyünk is ki a szabadba játszani, vagy nagyokat sétálni. Tőlem nem messze kettő olyan játszótér is van, amit nagyon szeretnek. De azért a társasozós estéket is nagyon szeretjük, és időnként a videojáték is belefér! Amikor viszont nem a gyermeki oldalam dominál, akkor éppen a cégalapítás körül forognak mostanság a gondolataim. Azt gondolom, hogy ezzel jól megalapozhatom a jövőmet, mielőtt bármi más jönne. Legutóbb annak néztem utána, hogy lehetséges-e a következő: cégalapítás illetékmentesség. Nem kellett egyébként sokat keresgélnem, mire rátaláltam a grossoffice.hu oldalra, ahol csak egy kérdés a sok közül a cégalapítás illetékmentessége. Illetve pontosítanék, talán nem jól fogalmaztam: nem a kérdés a sok, hanem a válasz, amit az oldalon belül találhatunk, ha cégalapításról, cégmódosításról vagy székhelyszolgáltatásról van szó.

Amikor először gondoltam a cégalapításra, még nem tudtam arról, hogy ilyen nagyszerű lehetőség is kínálkozik majd, mint a Gross Office ajánlata. Aztán az egyik tapasztaltabb ismerősömmel beszélgetve – aki már cégtulajdonos – került szóba tulajdonképpen a cégalapítás illetékmentesség és a Gross Office. Akkor nem jegyeztem meg a nevüket, és nagy hiba volt! Szerencse, hogy a későbbiekben a kereső a segítségemre volt, amikor a téma már aktuálissá vált.

De mit is kínál tulajdonképpen ez a sokat tapasztalt team a céget alapítani kívánók számára? Először is végig tudják kísérni az egész folyamatot, amellyel rengeteg terhet tudnak levenni a cégalapító válláról. Az ügyintézés, papírmunka, engedélyek, hivatalok… Töredékére rövidül az idő és fáradság, ha őket választjuk, mintha a Gross Office nélkül szeretnénk végigvinni a folyamatokat. Ha még nincs ügyvédünk, azon sem kell aggódnunk, ugyanis még ügyvédet is tudnak biztosítani, amennyiben szükségünk van rá.

A székhelyszolgáltatás is páratlan lehetőségeket kínál. Talán erről már többen hallhattak azok közül is, akik nem nagyon mozognak ilyen témában: a székhely holléte sokszor jelenthet presztízskérdést, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy cégtulajdonosként a székhelyünk nem csupán egy címet jelent, amivel azonosítanak bennünket. Megannyi előnyt kovácsolhatunk abból, ha gondosan választunk székhelyet, és mellé igénybe vesszük a kínált szolgáltatásokat is, például a Gross Office-nál. Ha például Újlengyelbe tesszük a cégünk székhelyét, úgy jelentős összeget tudunk spórolni, ugyanis az ott bejegyzett cégeknek nem kell megfizetniük az iparűzési adót a helyi önkormányzatnak. De a székhelyszolgáltatás ennél sokkal többet jelent: infrastruktúra biztosítását, dokumentumkezelést és akár a hatóságok fogadását is ellenőrzésekkor. Érdemes tehát mind a cégalapítással, mind a székhelyszolgáltatással kapcsolatos ajánlatokra vetni egy-egy pillantást a Gross Office-nál.